Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2008

ΑΕΕΑΠ: Οι τράπεζες έλαβαν το μήνυμα...

ΑΕΕΑΠ: Οι τράπεζες έλαβαν το μήνυμα...
Oι τράπεζες -EFG Eurobank και Πειραιώς- έλαβαν το μήνυμα για τις εταιρίες επενδύσεων ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν.

Στην αρχή βάδιζαν «στα ψαχτά», έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν νέο θεσμό για την Ελλάδα, με θεσμικό πλαίσιο που βρισκόταν στα πρώτα βήματά του. Αυτό όμως το θεσμικό πλαίσιο στην πορεία βελτιώθηκε κατά πολύ και τώρα (έχοντας την πείρα κάποιων ετών) γνωρίζουν πώς πρέπει να κινηθούν.

Πρώτα απ’ όλα, ξέρουν ότι απαιτείται ισχυρό μέγεθος και για τον λόγο αυτόν η Eurobank Properties στο τέλος του 2007 προχώρησε σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Πειραιώς Ακινήτων.

Και δεύτερον, διαπίστωσαν ότι για να προσελκύσουν μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια, και μάλιστα σε μακροπρόθεσμη βάση, οι διαδικασίες τους δεν θα πρέπει μόνο να είναι τίμιες αλλά και να φαίνονται τίμιες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ξεκίνησε η αναδιοργάνωση στην ΕΥΠΡΟ, ενώ επίσης με τέτοια θέματα άρχισαν να ασχολούνται και στην ΠΕΑ.

Οι αλλαγές αυτές, σε συνδυασμό με τις νέες εισαγωγές ΑΕΕΑΠ που αναμένονται, θα τονώσουν αναμφίβολα τον θεσμό, που δεν αποκλείεται να δώσει πολύ σημαντικά κέρδη μέσα στην επόμενη διετία, αν δεχτούμε ότι στο διάστημα αυτό δεν θα δούμε μεγάλη αναστάτωση στις αγορές ακινήτων και αν στο τέλος του σταματήσουν να υπάρχουν τα πολύ υψηλά discounts.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v