Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 18 2008

Ο ΟΛΠ, οι Κινέζοι και οι.. λεβέντες από το Πέραμα

Ο ΟΛΠ, οι Κινέζοι και οι.. λεβέντες από το Πέραμα
Τελικός πλειοδότης ουσιαστικά οι Κινέζοι της Cosco, θα πρέπει να καθίσουν κατακαλόκαιρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του ΟΛΠ για τα περαιτέρω.

Σκληρά καρύδια οι της Cosco, όμως έχουμε την εντύπωση πως ειδικά στον Πειραιά θα παίξουν εκτός έδρας, ενώ στην εξέδρα θα κάθονται τα παιδιά από το Πέραμα. Και απ’ ό,τι μαθαίνουμε έχουν κατέβει στο... γήπεδο με άγριες διαθέσεις, με σκοπό να φτιάξουν ατμόσφαιρα.

Κατ’ αρχάς, θέμα-αγκάθι (πάντα κατά την εκτίμησή μας) θα είναι η διάρκεια της σύμβασης, όπου "όλα τα λεφτά" είναι η προσφυγή την οποία έχει καταθέσει ο δήμος Περάματος κατά της κατασκευής της δεύτερης προβλήτας, επικαλούμενος περιβαλλοντικούς λόγους.

Η διαπραγμάτευση ξεκινά από αυτά που αναφέρονται στη σχετική σύμβαση και κάνει λόγο για παραχώρηση για 30+5 χρόνια, με την προϋπόθεση όμως από την πλευρά της Cosco να κατασκευάσει την Προβλήτα ΙΙ.

Σύμφωνα πάντα με τους όρους της σύμβασης, η κινεζική εταιρία θα αναλάβει τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων (δηλαδή της πρώτης προβλήτας, όπου θα γίνουν εργασίες αναδομής), τον Σταθμό Εμπορευμάτων (ΣΕΜΠΟ) και την κατασκευή της Προβλήτας ΙΙ την οποία επίσης θα αξιοποιήσει στη συνέχεια.

Όλα αυτά υπό την αίρεση πως δεν θα υπάρξουν προσκόμματα από τρίτους. Όμως ο δήμος Περάματος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά του συγκεκριμένου έργου και η δικαστική συνέχεια (και η έκβασή της) ενδέχεται να επηρεάσει ανάλογα τις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v