Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2008

Intralot: "Εκείνο με τον Τοτό το ξέρεις;"

Intralot: Εκείνο με τον Τοτό το ξέρεις;
Αν ρωτήσετε κάποιον «εκείνο το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρεις;» προφανώς υποδηλώνετε έμμεσα ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ερωτώμενου, ένα καθόλου ευχάριστο συναίσθημα γι' αυτόν.

Στην Ιταλία όμως το TΟΤΟSI δεν είναι ανέκδοτο, αλλά ένα πανίσχυρο και πετυχημένο όνομα ιντερνετικού στοιχήματος που έχει αποσπάσει το 5% της ιταλικής αγοράς.

Το ΤΟΤΟSI λοιπόν είχε "βάλει στο μάτι" ο φιλόδοξος ελληνικός όμιλος του τζόγου, η Intralot, και με απόλυτη μυστικότητα είχε αρχίσει συζητήσεις, μέχρι και due diligence έκανε για την εταιρία, πριν από έναν περίπου μήνα.

Η Intralot μάλιστα είχε υπογράψει και συμβόλαιο αποκλειστικότητας με την ΤΟΤΟSI, που απέκλειε οποιοσδήποτε άλλος ενδιαφερόμενος να προχωρήσει σε συζητήσεις εξαγοράς της ιταλικής εταιρίας.

Το συμβόλαιο αυτό έληγε μια Παρασκευή (οι ημερομηνίες δεν έχουν σημασία, σημασία έχει ότι ήταν Παρασκευή). Το ποσό συμφωνήθηκε (42 εκατ. ευρώ, λένε οι πληροφορίες μας) και τη Δευτέρα που ερχόταν ο διευθ. σύμβουλος της Intralot (ο εικονιζόμενος στο σκίτσο μας)  κ. Αντωνόπουλος θα πήγαινε στην Ιταλία για να βάλει και την τυπική... τζίφρα στο deal και να δώσει το ΟΚ για τη μεταφορά των χρημάτων.

Ο ιδιοκτήτης της ΤΟΤΟSI, o σινιόρ Tarricone, ένας βέρος Ιταλός που ήθελε μεν τα χρήματα αλλά είχαν αρχίσει να τον βασανίζουν οι τύψεις που θα μεταβίβαζε την εταιρία του σε έναν «μη Ιταλό», έκανε ένα τηλεφώνημα στους συμπατριώτες του, στη Lottomatica.

Από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι τα χαράματα της Δευτέρας εξειδικευμένες ομάδες από τη Lottomatica έκαναν φύλλο και φτερό την TOTOSI και τα χαράματα της Δευτέρας η ΤΟΤΟSI είχε περάσει αισίως σε ιταλικά χέρια, στη Lottomatica, έναντι περίπου 44 εκατ. ευρώ.

Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Αντωνόπουλος επληροφορείτο εμβρόντητος ότι η εταιρία πουλήθηκε μερικές ώρες πριν, όταν το συμβόλαιο αποκλειστικότητας δεν ήταν σε ισχύ.

Περιττό να αναπαραγάγουμε τα όσα έσουρε σε δικηγόρους, τραπεζίτες, διαπραγματευτές και ιδιοκτήτες ο κ. Αντωνόπουλος. Για ρελάνς όμως αγόρασε κι αυτός μια άλλη εταιρία, με... ζημιογόνες δραστηριότητες στην Ιταλία, που είχε αποφασίσει ήδη να φύγει από τη χώρα: Τη William Hill Codere Italia Srl., έναντι 5,5 εκατ. ευρώ!

Σήμερα, η Lottomatica είναι ο δεύτερος σε μέγεθος «παίκτης» στο ιταλικό ιντερνετικό στοίχημα με μερίδιο αγοράς κοντά στο 20%.

Όσο για τον κ. Αντωνόπουλο, αν τον ρωτήσει κανείς «αν έχει ακούσει εκείνο το ανέκδοτο με τον ΤΟΤΟ», με το δίκιο του θα στολίσει τον ερωτώντα με κοσμητικά επίθετα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v