Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2008

Τι τρέχει με την Info-Quest;

Τι τρέχει με την Info-Quest;
Από το επίπεδο του 1,60 ευρώ, που υπήρχε κατά το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, έφτασε αισίως να είναι διαπραγματεύσιμη στα 2,36 ευρώ (χθες) και έχει μέλλον μπροστά της.

Ο λόγος για τη (μέχρι χθες ξεχασμένη απο θεούς και ανθρώπους) μετοχή της Info-Quest, που έχει ξεσαλώσει τελευταία στο ταμπλό πηγαίνοντας ΚΟΝΤΡΑ στο πτωτικό ρεύμα που επικρατεί.

Αφορμή μια ανακοίνωση-πρόσκληση της εταιρίας (που δημοσιοποιήθηκε την τελευταία μέρα του Ιουλίου) για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η επίσημη πληροφόρηση είναι ότι δύο τινά θα συμβούν στη γενική συνέλευση: η εταιρία θα εγκρίνει την αγορά ιδίων μετοχών και επίσης θα εγκριθεί η πληρωμή μερίσματος. Και ο αναγνώστης εύλογα θα αναρωτηθεί: και λοιπόν; Κοινότοποι λόγοι σε μια γενική συνέλευση.

Αμ, εδώ είναι και η διαφορά με τις "κοινότοπες" άλλες γενικές συνελεύσεις. Ο μεγαλομέτοχος κ. Φέσσας ήδη ελέγχει άμεσα ή έμμεσα γύρω στο 75% των μετοχών της εταιρίας και με το να αρχίσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (στο 10% λένε οι πληροφορίες ότι θα είναι το ποσοστό) αρχίζει και διαμορφώνεται μια άλλη εικόνα για το μέλλον της ΚΟΥΕΣ στο ταμπλό ως εισηγμένης.

Δεύτερον, το ύψος του μερίσματος που θα προταθεί (και θα εγκριθεί) στη γενική συνέλευση θα είναι 0,30 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε μεγάλη (εξωπραγματική είναι η σωστή λέξη) απόδοση, ιδίως όταν τη συγκρίνουμε με το 1,60 ευρώ, επίπεδο στο οποίο είχε τελματώσει ο τίτλος στο ταμπλό, χάρις στη διορατικότητα και ωριμότητα των ιθαγενών επενδυτών μας.

Δεν γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει το ταμπλό για τη μετοχή της ΚΟΥΕΣ, αλλά ένα είναι βέβαιο: με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να διαπραγματεύεται ακόμα σχεδόν στο ήμισυ του liquidation value, δεν θα μας ξένιζε κίνηση εκ μέρους του κ. Φέσσα να αποσύρει την εταιρία από το ταμπλό.

Αν και εικασία, αυτό έχει μια ατράνταχτη λογική την οποία μάλλον έχουν αρχίσει να συμμερίζονται αρκετοί τις τελευταίες μέρες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v