Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2003

Τα ”σενάρια” για Τράπεζα των Κατασκευαστών

Ισχυρός παράγων της αγοράς από τον κατασκευαστικό χώρο, φέρεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Χαμαιλέοντα να ηγείται των προθέσεων εξαγοράς μίας συγκεκριμένης μικρομεσαίας τράπεζας που έτσι κι αλλιώς αναζητεί ”μνηστήρες”, προκειμένου να διασφαλίσει όχι απλά την ανάπτυξη, αλλά ενδεχομένως την ίδια την επιβίωσή της.

Για όσους γνωρίζουν την πρόσφατη ιστορία της αγοράς η συγκεκριμένη τράπεζα έχει παραδοσιακά σχέσεις (έστω και... έμμεσες) με τον κατασκευαστικό χώρο, ιδίως στον επενδυτικό τομέα.

Από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι μεταξύ των ισχυρών του κλάδου των κατασκευών, κυριαρχούν εσχάτως ”σχέσεις στοργής” (εντάξει υπερβάλλουμε λίγο) που ξεκινούν από το θέμα της ΕΥΔΑΠ -είναι πολλά τα χρήματα και δύσκολο γενικώς εγχείρημα η διαχείριση υδάτινων πόρων- και καταλήγουν στην εξασφάλιση μιας πιο άμεσης ”βρε αδελφέ”, πρόσβασης στο χρηματοδοτικό χώρο.

Το αν θα ευοδωθεί το εγχείρημα είναι βεβαίως εντελώς διαφορετικό θέμα. Τέτοια έργα ”βλέψεων” από πλευράς επιχειρηματιών τα έχουμε ξαναδεί- μια δυο φορές μάλιστα στο επίκεντρο ήταν η ίδια τράπεζα- χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v