Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2008

Με... συνταγή ΟΠΑΠ (και) στην Τουρκία

Με... συνταγή ΟΠΑΠ (και) στην Τουρκία
Η συνταγή ίδια κι απαράλαχτη, κι ας προβάλλουν ορισμένοι την ομοιότητα ως συγκυριακή. Μιλάμε για τον περιβόητο διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ του 2007 και για τον διαγωνισμό σχετικά με τη δεκαετή άδεια διενέργειας του τουρκικού Στοιχήματος στη γείτονα (αυτές τις μέρες).

Πρωταγωνιστής και στις δύο περιπτώσεις η Intralot.

Όπου το ζητούμενο είναι να εξακολουθήσει να παραμένει η καλή μας εταιρία αυτή που λειτουργεί τα συστήματα.

Έλα, όμως, που οι σφραγισμένες οικονομικές προσφορές είναι αυτές που τελικά κρίνουν και την έκβαση των διαγωνισμών. Πώς αντιπαρέρχεται κανείς αυτή τη λεπτομέρεια; Απλό!

Κηρύσσονται οι διαγωνισμοί... άγονοι (εντελώς συγκυριακά, βέβαια)!

Στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, εντελώς... συγκυριακά, άρχισαν να παραιτούνται τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, το Δ.Σ. του οργανισμού, λαμβάνοντας την άνωθεν επιφοίτηση, κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό, έτσι ΠΟΤΕ δεν ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων, το Δ.Σ. στη συνέχεια κάλεσε έναν εκ των διαγωνιζομένων (με την αλάνθαστη μέθοδο του "α μπε μπα μπλομ, του κείθε μπλομ κοκ"), ο κλήρος έλαχε στην Intralot (!) και της ανατέθηκε η δουλειά για μία τριετία, για ποσό που υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ!

Στην Τουρκία το επιδιωκόμενο είναι να μην αντικατασταθεί η Inteltek (κατά 55% Turkcell και κατά 45% Intralot) από τον σημερινό της ρόλο του operator του τουρκικού Στοιχήματος.

Τρεις είναι οι διαγωνιζόμενοι και το σύστημα βομβαρδίζεται από ενστάσεις εναντίον της αξιοκρατικής υποψηφιότητας των συμμετεχόντων.

Η Inteltek δίνει τη μάχη των μαχών για να επιβιώσει και, ει δυνατόν, για να προκαλέσει την ακύρωση (εξαιτίας τυπικών λόγων) των υποψηφιοτήτων των άλλων δύο, ώστε να μη φτάσει η στιγμή να... ανοιχτούν οι οικονομικές προσφορές και, απλώς, να παραταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα ο ρόλος του operator που έχει σήμερα.

Οι άλλοι δύο (ξενόφερτοι) διαγωνιζόμενοι, όμως, ΔΕΝ μασάνε και ο εταίρος ενός εξ αυτών, της Lottomatica, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας, η Dogan Media Holdings Group έχει τεράστια ισχύ στη γείτονα και δεν θα καθήσει με σκυμμένο κεφάλι να αποδεχθεί το... μοιραίο.

Έτσι, σήμερα βρισκόμαστε σε αυτό το ιδιότυπο σταυροδρόμι, όπου χθες συνεδρίασε επί των ενστάσεων ο αντίστοιχος τουρκικός ΟΠΑΠ (Spor Toto) που είναι και ο διοργανωτής του διαγωνισμού και αναμένονται οι αποφάσεις του, πριν πάμε στην επίμαχη φάση του ανοίγματος των οικονομικών προσφορών.

Απομένει, λοιπόν, να δούμε αν η "συνταγή" θα επιβεβαιώσει την επιτυχία του αποτελέσματος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v