Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2008

Οι επενδυτικές ευκαιρίες και η... Τεγόπουλος

Οι επενδυτικές ευκαιρίες και η... Τεγόπουλος
Ένα από τα στοιχεία που λείπουν από την αγορά μας είναι τα αντανακλαστικά στις προεξοφλήσεις γεγονότων που από μόνα τους συνιστούν αυτό που λέμε "επενδυτική ευκαιρία".

Πάρτε, για παράδειγμα, τη μετοχή της Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, για την οποία και η στήλη του "Χαμαιλέοντα" και το ειδησεογραφικό μέρος του euro2day.gr έχουν αναλώσει αρκετό χώρο, έχοντας πάντα έγκυρη και ορθή ενημέρωση που ενδεχομένως να μη βολεύει τους διοικούντες, μια που θα πρέπει κάθε λίγο και λιγάκι να σχολιάζουν τα... σχόλιά μας.

Ξεκινάμε από το βασικό: Η εταιρία δεν χρωστάει. Δεύτερον: Η Global του κ. Πλακόπητα αγοραζει τη "Χρυσή Ευκαιρία" έναντι... χρυσού αντιτίμου (αποτίμηση στα 85 εκατ. ευρώ) και αυτό που γράψαμε (ως πληροφορία και όχι ως εκτιμήσεις των συντακτών μας) είναι ότι η εταιρία θα επιστρέψει στους μετόχους της (το 80% περίπου το έχουν οι κόρες του ιδρυτή Χ. Τεγόπουλου) το έσοδο της πώλησης της "Χρυσής Ευκαιρίας" (κάπου 64 εκατ. ευρώ) και οι εκτιμήσεις θεωρούν ότι αυτό θα αντιστοιχεί μεταξύ 1 ευρώ και 1,10 ευρώ ανά μετοχή.

Που σημαίνει ότι με το χαρτί σήμερα να αποτιμάται στο ταμπλό στο 1,70 ευρώ (ανά μετοχή) -ήτοι κεφαλαιοποίηση 94 εκατ. ευρω- μετά την επιστροφή κεφαλαίου (έστω, του 1 ευρώ) η κεφαλαιοποίησή του θα βρίσκεται στα 30 εκατ. ευρω.

Ακολουθεί απορία ψάλτου (του "Χαμαιλέοντα"), βηξ: Μα, ο τίτλος της εφημερίδας (ημερήσιας και κυριακάτικης), η αξία του κτιρίου των γραφείων της, η αξία των πιεστηρίων, του ποσοστού στην εταιρία διανομής πόσο αξίζουν όλα αυτά σε τιμές αγοράς (market value);

Μήπως, λοιπόν, η αγορά, με την τραγική αδιαφορία που τη δέρνει κατά διαστήματα, έχει αγνοήσει ΠΛΗΡΩΣ μια επενδυτική ευκαιρία. Η απάντηση, φυσικά και η επιβεβαίωση ή η διάψευση, του "Χαμαιλέοντα" από το ταμπλό στο προσεχές διάστημα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v