Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2008

Η Shell, ο Τίγρης και οι Ρώσοι

Η Shell, ο Τίγρης και οι Ρώσοι
Στην ΑΕΚ τον περιμένουν, στη Shell ενδέχεται να σκάσει μύτη.

Ο κ. Δ. Μελισσανίδης φέρεται να είναι εκ των βασικών ενδιαφερομένων μαζί με τον ρωσικό γίγαντα Lukoil για το δίκτυο της Shell στην ελληνική αγορά.

Η Shell στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της στις ευρωπαϊκές αγορές αποχωρεί από περιφερειακές αγορές, όπως η ελληνική.

Η σχετική πρόθεση είναι γνωστή εδώ και χρόνια και κατά καιρούς επενδυτικές τράπεζες είχαν διερευνήσει το ενδιαφέρον ανταγωνιστών της Shell.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της Shell στην ελληνική αγορά δεν έχουν γίνει δέκτες από πλευράς επενδυτικών τραπεζών επισημοποίησης της διαδικασίας αναζήτησης αγοραστή για το δίκτυο της Shell.

Και αυτό σημαίνει ή ότι δεν έχει κινηθεί, όντως, διαδικασία πώλησης ή ότι έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από παίκτες που δεν έχουν θέση σήμερα στην εγχώρια αγορά λιανικής πετρελαιοειδών. Όπως η Lukoil και η Aegean Marine Petroleum ή άλλη εταιρία του κ. Δ. Μελισσανίδη.

Σήμερα το πρωί στο Intercontinental όπου θα διενεργηθεί η έκτακτη συνάντηση των στελεχών της Shell Hellas με σκοπό να υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις θα μάθουμε αν παίζουν οι Ρώσοι και ο Τίγρης ή απλώς το έκτακτο μάζεμα πυροδότησε σειρά από φήμες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v