Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2003

Η ”μαρίδα” έχει αρχίσει και… ”τσιμπάει” στο ΧΑ

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι κατ εξοχήν μήνας θερινών διακοπών και θαλασσίων μπάνιων, άμα υπάρχει λόγος όμως, το χρήμα δεν κάνει… διακοπές! Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις καθαρές εισροές μεριδίων (που σημαίνει εισροές μείον τυχόν εκροές) στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που επικαλείται η Π & Κ Χρηματιστηριακή, ο Αύγουστος πριν ακόμη τελειώσει έχει ήδη αναδειχθεί ο μήνας με τις περισσότερες καθαρές εισροές στα μετοχικά, από την αρχή του έτους. Έως την Τετάρτη 28 Αυγούστου είχαν ήδη εισρεύσει 60,6 εκατ. ευρώ (τις τελευταίες 10 ημέρες με ρυθμό ελαφρώς άνω των 4 εκατ. € ημερησίως).

Κι έτσι ανατράπηκε το ως τώρα αρνητικό ισοζύγιο εισροών –εκροών στο 2003. Από την αρχή του έτους, έχουμε πλέον καθαρή εισροή μεριδίων της τάξεως των 13,3 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι μετά το Μάρτιο μπήκαν στην αγορά φρέσκα κεφάλαια της τάξεως του 110-115 εκατ. ευρώ, ήτοι σχεδόν 40 δις. δρχ

Σταγόνα στον ωκεανό θα μου πείτε, αλλά δείχνει κι αυτό κάτι. Διότι οι επενδυτές των αμοιβαίων είναι ”ουραγοί” , και… ολίγοι (στην Ελλάδα) σε σχέση με τους… ”μετοχάκιδες”.

Το ερώτημα είναι αν αυτό το ξαφνικό ξέσπασμα (από τα 110, τα 40 εκατ. ευρώ όπως είπαμε μπήκαν τις τελευταίες δέκα μέρες) δείχνει ότι βρεθήκαμε σε κάποια ”τοπική κορυφή” της αγοράς, όπως θα σπεύσουν να σημειώσουν και οι λεγόμενοι contrarian αναλυτές.

Ίδωμεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v