Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 15 2002

Λέτε να μας... ζηλεύουν;

Οι δημόσιες δαπάνες έχουν αυξηθεί κατά πολύ και αγγίζουν το 47% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση προσέλαβε άλλους 60.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ τα έξοδα για μισθούς αυξήθηκαν κατά 60% και η φορολογία είναι υψηλή αλλά κανένας δεν... πληρώνει!

Επίσης το 55% των εταιριών εμφανίζει ζημίες στους ισολογισμούς για να μην πληρώσει φόρους, ενώ μόλις 9 μεγάλες εταιρίες αποδίδουν το... 25% της εταιρικής φορολογίας που εισπράττεται!

Σας θυμίζει τίποτα από το παρελθόν αλλά και το παρόν; Ε, λοιπόν, μπορούμε κάλλιστα να πάρουμε... κουράγιο. Η κριτική αυτή δεν αφορά την Ελλάδα αλλά την... Πορτογαλία, που παρ’ ολίγον θα επαναλάμβανε το ”ιρλανδικό θαύμα” αλλά τώρα περνά δύσκολες ώρες.

Εν τούτοις υπάρχουν σημεία που πρέπει να μας προβληματίσουν. Παρ’ ότι η Πορτογαλία εμφανίζει υψηλότερη παραγωγικότητα από τη χώρα μας, τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου κάνουν εκτενείς αναφορές στην πιθανότητα αποχώρησης μεγάλων επιχειρήσεων, με κατεύθυνση ”φθηνές” χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς η τάση των μισθών είναι αυξητική.

Εμείς που είμαστε και πιο κοντά στα... ”φθηνά μισθολόγια”, μήπως θα έπρεπε να λάβουμε εγκαίρως τα μέτρα μας; Διότι οι πληροφορίες για ”αποεπένδυση” εκ μέρους μεγάλων ξένων εταιριών -και όχι μόνον- όλο και πληθαίνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v