Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2002

Σφυγμομετρώντας τις προσδοκίες

Στις 2.672 μονάδες θα πρέπει να βρεθεί ο γενικός δείκτης στο τέλος του Απριλίου για να ”δικαιώσει” τον ”κοινό τόπο” των προσδοκιών ανάμεσα σε περίπου 20 επιλεγμένους ανθρώπους της αγοράς (οι εκτιμήσεις των οποίων κυμαίνονταν συνολικά σε ένα ”εύρος” μεταξύ των 2.350 και των 2.750 μονάδων), που είχαν ρωτηθεί σχετικά από ειδικευμένη εταιρία, προς το τέλος του Γενάρη.

Πρόκειται για το λεγόμενο ”expert polling”, που έχει ξεκινήσει και στη χώρα μας φιλοδοξώντας να αποτελέσει σφυγμομέτρηση των εκάστοτε προσδοκιών της αγοράς και ουχί βεβαίως κάποια μορφή... μαντείας. Για να είμαστε μάλιστα δίκαιοι, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σφυγμομετρήσεις αυτές έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν παρακολουθούνται από μήνα σε μήνα. Σίγουρα η σφυγμομέτρηση του Μαρτίου θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστική πάντως ένδειξη ότι τα άσχημα αποτελέσματα του 2001 ήταν κατά κάποιο τρόπο... αναμενόμενα, αποτελεί το γεγονός ότι μόνο το... 5% των ερωτηθέντων το Γενάρη περίμεναν κάποια βελτίωση αποτελεσμάτων από τις εισηγμένες στο 4ο τρίμηνο, ενώ περίπου 35% περίμενε χειροτέρευση!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v