Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2008

ΤΤ: Θα υπερασπιστούν οι τραπεζίτες τη θέση τους;

ΤΤ: Θα υπερασπιστούν οι τραπεζίτες τη θέση τους;
Νέο ιστορικό χαμηλό χθες στο κλείσιμο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρά το γεγονός ότι δύο πολύ μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν σημαντικά ποσοστά και τον ντόρο που έγινε τότε για το ενδεχόμενο πολέμου για την απόκτησή του.

Αυτή τη στιγμή, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τις τιμές με τις οποίες εμφανίστηκαν τα ποσοστά τους, τόσο η Eθνική όσο και η Eurobank χάνουν από αυτή την επένδυση (θυμίζουμε ότι αμφότερες περί… επενδυτικής ευκαιρίας μίλησαν τότε).

Και οι δύο μαζί (τα ποσοστά τους είναι σχεδόν ίδια) κατέχουν περίπου το 12,14% του Τ.Τ., με τιμή κτήσης αρκετά υψηλότερα από τα 8,72 ευρώ στα οποία έκλεισε χθες η μετοχή.

Για την ΕΤΕ η μέση τιμή φαίνεται να είναι στα… 13,2 ευρώ, ενώ για την EFG (με βάση το πακέτο που φάνηκε να αγοράζει - τυχόν πιο… παλιές ιστορίες αναγκαστικά δεν τις λαμβάνουμε υπ' όψιν) η τιμή κτήσης των περισσότερων μετοχών είναι στα 10,5 ευρώ.

Υ.Γ.: Έχει ενδιαφέρον ότι η πρώτη κίνηση (αυτή της EFG) είχε εκδηλωθεί τον Μάρτιο, όταν η τιμή του Τ.Τ. είχε ξαναμειωθεί μέχρι τα 8,72 ευρώ, χωρίς όμως να κλείσει στο επίπεδο αυτό.

Τώρα που βρέθηκε πάλι εκεί, τι θα γίνει;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v