Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2008

ALTEC:Τα προβλήματα, το "bra de fer" και η MARFIN

ALTEC:Τα προβλήματα, το bra de fer και η MARFIN
Ο όμιλος του Θανάση Αθανασούλη έχει περάσει κάμποσες δύσκολες ώρες στο παρελθόν, ωστόσο αυτή η καμπή ίσως είναι η πιο κρίσιμη, καθώς οι απαιτήσεις του ΟΤΕ από την ALTEC συνδυάζονται με σημαντικές δανειακές επιβαρύνσεις προς τις τράπεζες (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων πάντως φαίνεται να έχει «καλύψεις»), αλλά και με επαφές του ιδίου με εν δυνάμει υποψήφιους αγοραστές.

H μετοχή της εταιρίας έχει χάσει περίπου το 50% της αξίας της μέσα σε λίγες μέρες, αφ' ης στιγμής γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα των οφειλών προς τον ΟΤΕ, τάση που ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι η εταιρία δεν πλήρωσε ούτε την «προκαταβολή» των 250.000 ευρώ.

Kι αυτό σίγουρα δεν διευκολύνει τα πράγματα.

Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο «bra de fer» μεταξύ του βασικού μετόχου της Αltec και των τραπεζών, με αντικείμενο την ενίσχυση του ομίλου με κεφάλαια.

Μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος ο κ. Αθανασούλης, πάντως, φέρεται να βρίσκεται σε επαφές και με εν δυνάμει αγοραστές (προφανές αντικείμενο πώλησης η Altec Τelecoms, υπάρχουν όμως κι άλλα «κομμάτια» με αξία στον όμιλο) μεταξύ των οποίων -όπως άρχισε χθες να κυκλοφορεί στην αγορά- και ο όμιλος MARFIN.

Επειδή το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος όμιλος παρουσιάζεται ως αγοραστής όσων πωλούνται αλλά και όσων δεν πωλούνται στην Ελλάδα και στη γύρω περιοχή, το ψάξαμε λίγο ρωτώντας… αρμοδίως αργά το απόγευμα - και εισπράξαμε μία κατηγορηματική άρνηση.

Δεν υπάρχει όμως μόνο η MARFIN και οι εταιρίες της στην αγορά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v