Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2003

”Χαρά μεγάλη” και στην Εθνική

Άκρως θετική ήταν χθες βράδυ η ατμόσφαιρα και στη ”μεγάλη μας φίλη”, καθώς η επιτυχία του placement της Alpha, ειδικά ως προς την υπερκάλυψη, δημιουργεί θετικό κλίμα για το ”δικό της”.

Το οποίο, όπως έσπευσε να τονίσει στο Χαμαιλέοντα ειδικευμένος επαγγελματίας της αγοράς, αφορά μείωση του ποσοστού του Δημοσίου, στην ισχυρότερη τράπεζα της χώρας κι όχι απλά τη διάθεση μέρους ενός treasury stock.

Η ETE άλλωστε, τις εκπλήξεις στα αποτελέσματα της, τις φυλάει για τα επόμενα… τρίμηνα!!! Κάποιοι αισιόδοξοι, κάνουν από τώρα λόγο για αποτελέσματα έτους (ΚΠΦΜΔΜ) που ενδεχομένως να κινηθούν στην περιοχή των… 600 εκατ. ευρώ!!!

Μπορεί να επιβεβαιωθούν μπορεί και όχι. Μην ξεχνάμε ότι τα αποτελέσματα των τραπεζών έχουν μεγάλη εξάρτηση κι από την πορεία των αγορών (μετοχών, ομολόγων, νομισμάτων)

Εντούτοις, το γεγονός παραμένει ότι τα 260+ εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου άφησαν υπόνοιες πώς ο όμιλος της ΕΤΕ έχει ήδη κρατήσει… ”εφεδρείες” για το προσεχές διάστημα.

Για όσους δεν θυμούνται, να σημειώσουμε ότι το 2002 τα συνολικά αποτελέσματα ήταν 350 εκατ. ευρώ κι ότι στο εξάμηνο του 2002 η ΕΤΕ είχε κέρδη 229 εκατ. ευρώ, μιλώντας πάντα για Κέρδη Προ Φόρων και Μετά Δικαιωμάτων Μειοψηφίας.

Που σημαίνει ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2002, ”έγραψε” κέρδη μόλις 121 εκατ. ευρώ!!!

Εν ολίγοις, στο σύνολό του έτους μια αύξηση κερδοφορίας της τάξεως του 50-55% και πάνω σε σχέση με πέρυσι, μοιάζει… εύκολη υπόθεση.

Αρκεί να μην… ”τσακίσει” άσχημα το κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v