Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2003

Πουλάνε; Πατήστε τους… τσακίστε τους!!!

Ο Χαμαιλέων θεωρεί ότι πρώτιστο καθήκον των ισχυρών είναι να προστατεύουν την αγορά. Γι αυτό κι έγραψε το χθεσινό σχόλιο, περί ”ηγετών” και υποχρεώσεων.

Από την άλλη πλευρά όμως, το ”πάθος” με το οποίο κάποιοι σπεύδουν να στιγματίσουν όσους θεωρούν ”υπεύθυνους” για την εκάστοτε πτώση της αγοράς είναι πραγματικά τρομακτικό.

Κάθε φορά ζητούν την επέμβαση των αρχών, του εισαγγελέα, του… από μηχανής θεού κι όποιου άλλου, για να σταματήσει τα ”κακά” παράγωγα, να χαλιναγωγήσει τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους, να… οτιδήποτε.

Κατά την άποψη αυτών των υποτίθεται ”επενδυτικών” κύκλων, ακόμη και η καθαρή λασπολογία, ”επιτρέπεται” να χρησιμοποιηθεί, ενάντια σε εκείνους που ”πουλάνε”.

Οι ίδιοι κύκλοι βεβαίως έσπευδαν να χειροκροτήσουν τις… ισχυρές δυνάμεις που ήταν υποτίθεται σε ”διατεταγμένη αποστολή”, όταν η αγορά ανέβαινε απνευστί κι έδιναν την ευκαιρία σε ορισμένους ανεγκέφαλους να κάνουν ανερυθρίαστα λόγο για ”σύντομα στις 2.500 μονάδες, μετά 3.000 και πιο μετά… βλέπουμε”

Αλήθεια, γιατί κανείς τους δεν φώναζε όταν η αγορά ανέβαινε αχαλίνωτα παρέα με όλα τα… ”σαπάκια” της; Οι κερδοσκόποι της υπερτίμησης είναι καλοί;

Μήπως να χειροκροτούμε τους αγοραστές και να φυλακίζουμε τους πωλητές; Κι αν είναι οι… ίδιοι (σε διαφορετικές φάσεις της αγοράς) τι θα κάνουμε; Πρώτα θα τους χειροκροτούμε και μετά θα τους προπηλακίζουμε; Μήπως να κάνουμε τη Σοφοκλέους ρωμαϊκή αρένα;

ΥΓ: Σε όσους σπεύσουν να σημειώσουν απλοϊκά ότι στην άνοδο κερδίζει και ο… λαός (που δεν παίζει παράγωγα) μία είναι η απάντηση. Χαμένοι είναι αυτοί που αγοράζουν τελευταίοι σε υπερβολικές τιμές. Κι αυτοί συνήθως είναι ο…λαός.

Πλήρης απόδειξη το ιστορικό πλέον 1999 . Κέρδιζε ο ”λαός” και δώστου κέρδιζε ο ”λαός”, εν τέλει όμως… έχασε ο ”λαός” από τις υπερβολές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v