Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2008

ΤΕΓΟ: "Χρυσή" πώληση και επιστροφή κεφαλαίου

ΤΕΓΟ: Χρυσή πώληση και επιστροφή κεφαλαίου
Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί πιθανότατα η μεταβίβαση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Χρυσής Ευκαιρίας στη Thetis Επενδυτική Α.Ε., εταιρία συμφερόντων της Global Finance, ενώ η Χ.Κ. Τεγόπουλος θα διατηρήσει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της εισφέροντας στη νέα εταιρία 10 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό deal θα κοστίσει στην Global Finance περί τα 85 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που θα εισρεύσουν στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και όπως έχει γράψει το Euro2day θα χρηματοδοτήσουν γενναία επιστροφή κεφαλαίου της τάξης του 1,10 ευρώ ανά μετοχή.

Η μεταβίβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών καθώς εντός του Αυγούστου έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Νομαρχία Αθηνών για την εισφορά του κλάδου Χρυσής Ευκαιρίας σε νέα εταιρία, ενώ ολοκληρώνεται και ο φορολογικός έλεγχος της εταιρίας για τις χρήσεις 2002-06.

Στο α΄ εξάμηνο του 2008 η Χρυσή Ευκαιρία εμφάνισε κύκλο εργασιών 14 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσε στο 25,13% του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου Τεγόπουλος (55,7 εκατ. ευρώ).

Συνεισέφερε, όμως, στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου με 4 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας τις ζημίες από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου. Τα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κέρδη του ομίλου Χ.Κ. Τεγόπουλος ανήλθαν σε 0,6 εκατ. ευρώ.

Οι συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου σχημάτισαν ζημία ύψους 3,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v