Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 3 2008

ΦΡΙΓΟ: Ο «ρωσικός χειμώνας» και το profit warning

ΦΡΙΓΟ: Ο «ρωσικός χειμώνας» και το profit warning
Ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών για δεύτερη καθοδική αναθεώρηση μεγεθών μέσα σε μερικούς μήνες από τη Frigoglass προκαλεί η χθεσινή αναθεώρηση στόχων από την Coca Cola.

Η αγορά αντιλαμβάνεται ότι η Coca Cola περικόπτει δραστικά το capex για ανάπτυξη δικτύου στην Ευρώπη. Λεπτομέρεια εξαιρετικά σημαντική για τη Frigoglass, καθώς οι πωλήσεις ψυγείων προς την Coca Cola αποτελούν περίπου το 40% του ετήσιου τζίρου της.

Όλοι φοβούνται ότι θα υπάρξει ντόμινο καθοδικής αναθεώρησης μεγεθών και από τη Frigoglass, εξ ου και οι ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε χθες η τιμή της μετοχής (-10,12% στα 10,48 ευρώ).

Ο δεύτερος λόγος ανησυχίας έχει να κάνει με τον «ρωσικό χειμώνα».

Προ μερικών ημερών, η Citigroup, σε έκθεσή της για τη Frigoglass ανέφερε πως η κρίση στη Ρωσία έχει οδηγήσει τοπικές ζυθοποιίες σε σημαντική καθυστέρηση πληρωμών (από 20 σε 60 - 90 ημέρες). Καθυστέρηση που εκτιμάται ότι θα πλήξει το cash flow της Frigoglass καθώς οι ζυθοποιίες αποτελούν έναν από τους βασικούς πελάτες της στη ρωσική αγορά.

Ερωτήματα προκύπτουν και για το αν η καθυστέρηση πληρωμών συνοδεύεται από ακυρώσεις παραγγελιών, εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής, καθώς οι δραστηριότητες στη Ρωσία αποτελούν το 20% περίπου του ετήσιου τζίρου της Frigoglass.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρία ακύρωσε προ ημερών τη συμμετοχή της στο 3ο ετήσιο road show που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v