Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2008

Η ΣΙΔΕ, το deal με Nucor & οι φήμες για επιστροφή

Η ΣΙΔΕ, το deal με Nucor & οι φήμες για επιστροφή
Ομαλά προχωρά η δημιουργία νέας μικτής εταιρίας στον μεταλλουργικό κλάδο μεταξύ των ομίλων Βιοχάλκο και Nucor.

Στο 3ο ετήσιο roadshow στο Λονδίνο τα στελέχη της Σιδενόρ ανέφεραν ότι οι διαδικασίες απόσχισης του κλάδου και εισφοράς του στην κατά 100% θυγατρική της ΔΕΠΑΛ προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα και εντός Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν και επισήμως οι επιμέρους όροι της συνεργασίας με τη Nucor.

Υπενθυμίζεται ότι η Nucor θα αποκτήσει το 34% της νέας εταιρίας. Οι επιμέρους όροι που αναμένει με ενδιαφέρον η αγορά είναι το πού θα αποτιμηθεί το 100% του μεταλλουργικού κλάδου της Σιδενόρ και με ποιο μίγμα αγοράς μετοχών και αύξησης κεφαλαίου θα πάρει η Nucor το 34%.

Αν η Nucor αποκτήσει σημαντικό μέρος της συμμετοχής που της έχει συμφωνηθεί αγοράζοντας μετοχές ΔΕΠΑΛ από τη Σιδενόρ, τότε τα σενάρια επιστροφής κεφαλαίου από την τελευταία θα ενισχυθούν.

Και αυτό γιατί η Σιδενόρ έχει ήδη ενισχύσει το ταμείο της με την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 93 εκατ. ευρώ από τη Stomana. Κίνηση που άφησε απορίες στην αγορά για τη σκοπιμότητά της, καθώς για να μεταφερθούν από την κόρη στη μαμά φορολογήθηκαν και με τη διαφορά φορολογικού συντελεστή, η οποία ανέρχεται στο υπολογίσιμο 15%.

Αν το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής της Nucor καλυφθεί μέσω ΑΜΚ, τότε το επενδυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μαζί με τους επιμέρους όρους της συμφωνίας για ανάπτυξη δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑΛ στη Μέση Ανατολή θα είναι υψηλότερο.

Με την τιμή της μετοχής να έχει κατρακυλήσει ως τα 4,80 ευρώ, με υψηλό έτους τα 12,5 ευρώ, οι παραπάνω προσδοκίες έδωσαν ισχυρή ανοδική αντίδραση την περασμένη Πέμπτη, πρώτη ημέρα του 3ου ετήσιου roadshow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v