Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2003

Μαθιός κερνάει και Μαθιός... πίνει;

Ο Χαμαιλέων ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τις ακριβείς σχέσεις μεταξύ της οικογενείας Μαθιός που ελέγχει την ομώνυμη εισηγμένη.

Παρατηρεί όμως τη μεγάλη άνοδο που έχει πραγματοποιήσει η μετοχή το τελευταίο διάστημα και σημειώνει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο κ. Ιωάννης Μαθιός (πρόεδρος του Δ.Σ.) προχώρησε σε αγορά μετοχών της εταιρίας, αξίας 390.773€ (δυστυχώς λόγος για αριθμό τεμαχίων δεν γίνεται στη σχετική ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο).

Η πρώτη απορία είναι γιατί επέλεξε ο κ. Μαθιός να αγοράσει τέτοιο σημαντικό αριθμό μετοχών με τη μετοχή στα 9€ και δεν το έκανε μερικές μέρες νωρίτερα, στις αρχές του μήνα, όταν η μετοχή βρισκόταν ούτε λίγο ούτε πολύ στα… 6€!!!

Κι ερχόμαστε τώρα στον έτερο κ. Μαθιό, τον Δημήτριο, ο οποίος τυγχάνει και διευθύνων σύμβουλος, πλην όμως, στις 25 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να πουλήσει μετοχές, αξίας περίπου 300.000 ευρώ (πάλι καμία αναφορά σε τεμάχια στη σχετική ανακοίνωση)!!!

Οπότε προκύπτει και η δεύτερη απορία. Έχουν άραγε τα δύο μέλη της οικογενείας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αντιστοίχως, τόσο διαφορετική άποψη για την πορεία της εταιρίας;

Έχει ο ένας λεφτά για ξόδεμα, ενώ ο άλλος κάποιες επείγουσες ανάγκες που έπρεπε να καλύψει; Ή μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;

Σημειώστε, διότι έχει σημασία, ότι τρία μέλη της οικογενείας Μαθιού, οι δύο προαναφερθέντες κι άλλος ένας… Ιωάννης, εμφανίζονται να έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ το… 85% της εταιρίας η μετοχή της οποίας χθες έκανε το συγκλονιστικό όγκο των… 4.200 τεμαχίων.

Μήπως έχουμε μια περίπτωση όπου τρόπον τινά Μαθιός ”κερνάει” και Μαθιός ”πίνει”; Ρωτάμε διότι αν εξαιρέσουμε το Σεπτέμβριο (από τις 8/9 και μετά) η μετοχή ήταν σχεδόν σε… νάρκη το προηγούμενο… εξάμηνο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v