Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2002

Μια συνάντηση που εξάπτει την... περιέργεια

Το ζωηρό ενδιαφέρον της αγοράς απέσπασε νωρίς το απόγευμα η πληροφορία περί συνάντησης του διοικητού της Εθνικής Τράπεζας (και πρόεδρου της Ενώσεως Τραπεζών) Θεόδωρου Καρατζά, με τον πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιείται εντός ολίγου -πού αλλού;- στου Μαξίμου.

Μία συνάντηση που φαίνεται ότι εξάπτει ποικιλοτρόπως τη... φαντασία αλλά και την περιέργεια των ανθρώπων της αγοράς (μάλλον και της πολιτικής), αφού σχετικώς πρόσφατα υπήρξε άλλη ”επαφή” μεταξύ των δύο ανδρών, στη διάρκεια της οποίας υποτίθεται ότι διευθετήθηκαν μια σειρά από ”ζητήματα”.

Σύμφωνα με κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, τη συνάντηση των δύο ανδρών θα απασχολήσει η εκλογή του νέου Δ.Σ. από την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων, κατά το πρότυπο του ΟΤΕ.

Αποτελεί επιδίωξη, προσθέτουν, η ευρεία εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου σε συνδυασμό με την ανάδειξη στο νέο Δ.Σ. εκπροσώπων των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι βασικοί μέτοχοι της Μεγάλης μας Φίλης.

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η αγορά κυριολεκτικά... ”βόγκηξε” χθες μόλις ο κ. Χριστοδουλάκης, καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός - μην το ξεχνάμε, ”τόλμησε” να ξεστομίσει τα περί μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε Εθνική και Εμπορική! Τέτοια ”βούτα”, ούτε να έλεγε ότι θα τις... κρατικοποιήσει!

Σημειώνω επιπροσθέτως και την αποστροφή του λόγου του υπουργού, για ”την κρυφή χαρά εκείνων που υποδαύλισαν την αποτυχία των συζητήσεων μεταξύ Εθνικής και Alpha”, όπως και την επισήμανσή του για την ”αδήριτη ανάγκη μεγέθυνσης των τραπεζών”.

Μια επισήμανση που συνοδεύτηκε από το δεικτικό σχόλιο ”κανείς κακεντρεχής ενθουσιασμός δεν μπορεί να αποτρέψει αυτή την επερχόμενη αναγκαιότητα”!

Και αναμένω πλέον, τις περαιτέρω... εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v