Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2002

Μας πέρασε ο... λαϊκός καπιταλισμός;

Λίαν... τσαμπουκαλεμένες εμφανίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στις μισθολογικές και άλλες διεκδικήσεις τους και μάλλον όχι άδικα.

Το όλο κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την επιχειρηματική δράση, οι απανωτές κατηγορίες για διαπλοκές και ”φαγοπότια”, οι έρευνες και ενίοτε οι διώξεις, σε συνδυασμό με τον πακτωλό των κεφαλαίων που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω της Σοφοκλέους, καθόλου δεν αυξάνουν την ”κατανόηση” των εργαζομένων για τις δύσκολες ώρες που εμφανίζονται να περνούν πολλές εταιρίες και κλάδοι.

Σου λένε, τόσα λεφτά πήρατε και πάλι εμείς πρέπει να σφίξουμε το ζωνάρι;

Αλλωστε, και η ήπια στάση που (αναγκαστικά) ακολουθεί πλέον η κυβέρνηση στις συνομιλίες της για το ασφαλιστικό και άλλα κοινωνικά ζητήματα, δεν είναι παρά ένα δείγμα αντίληψης της έντασης που σιγοβράζει σε ορισμένες κοινωνικοοικονομικές τάξεις.

Οι οποίες, διόλου δεν φαίνεται να ωφελήθηκαν από τις υποσχέσεις περί ευρω-προόδου και ιδίως από εκείνες περί... ”λαϊκού καπιταλισμού”. Ρωτήστε και τους κατόχους μετοχών και ”προμετόχων” από μετοχοποιήσεις ΔΕΚΟ και συναφών επιχειρήσεων, να σας πουν τη γνώμη τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v