Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2002

Η Standard & Poor’s και ο Big Brother

”Σταθερές” χαρακτηρίζει πλέον της προοπτικές της Antenna ΤV A.E., o γνωστός για τις χρηματοοικονομικές αξιολογήσεις του, διεθνής οίκος Standard & Poor’s. Η πρότερη αξιολόγηση για τον Antenna είχε τον χαρακτηρισμό ”ευνοϊκή”, μετεβλήθη όμως λόγω των δυσκολιών στην ελληνική (και όχι μόνον) διαφημιστική αγορά.

Δεν γνωρίζω βεβαίως εάν οι αναλυτές του γνωστού οίκου είχαν επαρκή γνώση για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο πρώτος κύκλος του Big Brother στην ελληνική τηλεοπτική (και κοινωνική) πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι αναλυτές του εν λόγω οίκου, σημειώνουν ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2001 ο Ant1 παρουσίασε μείωση των διαφημιστικών του εσόδων κατα 10%, τα οποία ”συνήθως” αποτελούν το 75% των εσόδων... γενικώς.

Επίσης, σημειώνουν ότι η πολιτική επέκτασης της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του δανεισμού και του συναφούς κόστους εξυπηρέτησης. Ειδικότερα, αναφέρει ότι το Σεπτέμβριο του 2001 ο Ant1 είχε υποχρέωσεις ύψους 91 δισ. δρχ. έναντι 37 δισ. σε ρευστό και χρεόγραφα.

Ωστόσο, η γενική αξιολόγηση του οίκου παραμένει θετική λόγω της ισχυρής θέσης της εταιρίας στην αγορά, αλλά και της ”επαρκούς ρευστότητας που διαθέτει για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της λειτουργίας του”.

Για τον Big Brother ΙΙ ούτε κουβέντα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v