Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2003

Μέτοχοι ”ευκαιρίας” για… βιτρίνα!!!

Αν όσα ακούει η στήλη (κι έρχονται και τα… χαρτιά) είναι αλήθεια, τότε φερέλπιδα εταιρία (μη εισηγμένη - το τονίζω για να μην… ανησυχήσετε), η οποία φιλοδοξεί να πετάξει στα… ύψη όχι μόνον κυριολεκτικώς, αλλά και μεταφορικώς (ως προς τα οικονομικά της αποτελέσματα), έχει αποκτήσει άκρως σεβαστούς μετόχους, οι οποίοι όμως είναι ένα είδος… βιτρίνας!!!

Το μόνο ”παραπάνω” που μπορούμε να πούμε για την ώρα είναι ότι ο ένας εκ των εμφανιζόμενων μετόχων είναι πραγματικός κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα.

”Τι ακριβώς συμβαίνει;” θα ρωτήσετε.

Και θα σας απαντήσω ότι ακριβώς όπως κάποιες ναυτιλιακές εταιρίες βάζουν στα πλοία τους ”σημαίες ευκαιρίας” για φορολογικούς λόγους και λοιπά παραπλήσια πλεονεκτήματα, πληρώνοντας ένα τίμημα στη χώρα της ”σημαίας”, έτσι και η συγκεκριμένη εταιρία απέκτησε ”μετόχους ευκαιρίας” για αντίστοιχους λόγους.

Οι οποίοι μέτοχοι ουσιαστικά δεν αναλαμβάνουν κανένα κίνδυνο και θα έχουν απλώς κέρδος από... τόκους(!) κι όχι συμμετοχή στα κέρδη, έως ότου μεταβιβάσουν τη συμμετοχή τους στους… πραγματικούς μετόχους!

Γίνονται τέτοια πράγματα εντός… Ευρωπαϊκής Ένωσης; Μα… γι’ αυτό γίνονται!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v