Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2002

Και ολίγον από... κέρδη

Για να λέμε όμως και τίποτα ενθαρρυντικό, θα πρέπει να σημειώσω το γεγονός ότι μέσα στη γενικευμένη ”αναβροχιά” της αγοράς, υπήρξαν και κάποιες μετοχές που έδωσαν κέρδη.

Αν ανατρέξετε και πάλι στα στοιχεία του τελευταίου 12μήνου, θα διαπιστώσετε ότι περίπου 15 μετοχές έχουν καταγράψει αύξηση τιμής μεγαλύτερη ή ίση του 50%. Ορισμένες βέβαια εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των νεοεισηγμένων, αλλά όπως και να το κάνουμε η απόδοση παραμένει.

Κι όπως βέβαια θα ανέμεναν όσοι γνωρίζουν τη συμπεριφορά της ημετέρας αγοράς, δεν υπάρχουν blue chips ανάμεσά τους. Για την ακρίβεια, τα στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερο... σουξέ για παραγνωρισμένους παραγωγικούς και μη κλάδους, όπως τα... ψαρικά (ΞΙΦΙΑΣ προνόμιο), τα... βοοειδή (ΚΡΕΚΑ) τα εσώρουχα, (ΣΕΞ ΦΟΡΜ) και τα περί την Κηφισίας εμπορικά κέντρα (ΒΩΒΟΣ)!

Αρκούντως ελκυστικές πάντως εμφανίζονται και δύο εταιρίες κρατικού ενδιαφέροντος. Για τη μία η εξήγηση είναι μάλλον απλή, δεδομένης και της ”παιχνιδιάρικης” (για να μην πούμε... τζογαδόρικης) ιδιοσυγκρασίας του Ελληνος. Ο λόγος για τον ΟΠΑΠ, που γράφει κέρδη 57,82%. Απορίας άξια όμως είναι η ακόμη καλύτερη επίδοση της ΕΥΑΘ, που για το ίδιο διάστημα παρουσιάζει άνοδο κατά 62,44%.

Προφανώς θα υπάρχουν πολλοί ”σοφιστικέ” επενδυτές, που έχουν ήδη λάβει υπόψη τους την άποψη των μελλοντολόγων ότι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος δεν θα γίνει για το πετρέλαιο, αλλά για το νερό! Βέβαια το αν θα γίνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το... ψάχνουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v