Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2003

Εμπορική: Ασφαλιστικό και φωτισμένοι συνδικαλιστές

Μια απλή ματιά στο κείμενο που επιχειρεί να τροποποιήσει ο πρόεδρος της Εμπορικής, Γιάννης Στουρνάρας, σε σχέση με το ασφαλιστικό της τράπεζας, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησαν οι παλαιότερες πρακτικές του... κρατικού κορβανά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η τράπεζα εμφανίζεται υποχρεωμένη να καλύπτει τα ελλείματα του Ταμείου, κι αν δεν... υπάρχουν, να καταβάλει έτσι κι αλλιώς ένα συγκεκριμένο ποσοστό, κατ ελάχιστον 6,25% επί των ακαθάριστων αποδοχών των εργαζομένων.

Τι επιχειρεί ο κ. Στουρνάρας; Να μεταβάλλει το σύστημα σε καθορισμένης εισφοράς, ενός δηλαδή συγκεκριμένου ποσοστού, κι απ ότι φαίνεται έχει εξασφαλίσει σημαντική αποδοχή μεταξύ των συνδικαλιστών.

Υπάρχουν βέβαια και οι υπόλοιποι, που όπως πληροφορείται ο Χαμαιλέων, τόνισαν στη χθεσινή συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα ότι δεν θεωρούν νομικά θεμελιωμένη την υποχρέωση εφαρμογής των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων(!) και άρα δεν βλέπουν λόγο αλλαγής του τρόπου εισφοράς στο ”ασφαλιστικό” τους.

Προφανώς πρόκειται για ”πεφωτισμένους” συνδικαλιστές, από εκείνους που προτιμούν να κλείσει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, παρά να χάσουν κάποια κεκτημένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v