Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 14 2003

Το ”ραντεβού” Χριστοδουλάκη-Λάμπρου και η FBB

Επιβεβαιώθηκαν χθες, με καθυστέρηση δύο εργασίμων ημερών λόγω... αναβολής, οι πληροφορίες του euro2day.gr που έκαναν λόγο την Πέμπτη, περι επικείμενης συνάντησης του διοικητή της Αγροτικής, κ. Π. Λάμπρου, με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Θέμα της οποίας, όπως διαβεβαιώνουν έγκυρες πηγές, (παρότι υπήρξε έντονη προσπάθεια να μην διαχυθούν πληροφορίες), ήταν όχι απλά και... γενικά τα θέματα της Αγροτικής, αλλά και το ενδιαφέρον της κατά 44% θυγατρικής της, First Business Bank, για τη Γενική Τράπεζα.

Το ειδικό βάρος του κ. Λάμπρου, τόσο στον τραπεζικό χώρο, όσο και στον κυβερνητικό μηχανισμό, εκτιμάται ότι μπορεί να παίξει σημαίνοντα ρόλο στη συγκεκριμένη υπόθεση, δίδοντας ένα σαφές ”προβάδισμα” στην FBB, όσον αφορά στη διεκδίκηση της Γενικής, εφόσον βέβαια (και προσέξτε την αυτή τη... λεπτομέρεια), διασφαλιστεί η ενεργός συναίνεση των υπολοιπών μετόχων της.

Αχίλλειος πτέρνα πάντως, παραμένει το γεγονός ότι η ΑΤΕ είχε εξ αρχής και διατηρεί κυρίαρχο ρόλο στην FBB, ο οποίος δεν αφορά μόνον στη μετοχική της συμμετοχή. Κι αυτό βεβαίως δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια ”αποκρατικοποίηση” που επιχειρείται σε ”ανεπίσημη” προεκλογική περίοδο.

Αξιοσημειώτο τέλος, κι ενδεικτικό του ”βήματος” που επιθυμεί να ακολουθήσει η κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα, είναι το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλάκης κατάφερε να... στριμώξει σε μια μέρα

τρία (!) σημαντικά τραπεζικά ραντεβού, αφού πέραν του κ. Λάμπρου είδε τον κ. Σάλλα, της Πειραιώς (που δεν εκδηλώνει τελικώς ενδιαφέρον για το Τ.Τ.) και τον κ. Θωμόπουλο, της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v