Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2008

ΟΤΕ: Η DT θέλει τομές, η κυβέρνηση... μέρισμα

ΟΤΕ: Η DT θέλει τομές, η κυβέρνηση... μέρισμα
Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του νέου business plan του ΟΤΕ, που αναμφίβολα θα φέρει τη σφραγίδα της Deutsche Telekom, για πολλούς μάλιστα λόγους:

Πρώτον, οι Γερμανοί έχουν χάσει μέχρι τώρα έναν... σκασμό λεφτά καθώς έχουν αγοράσει στα 26 ευρώ και η μετοχή στο ταμπλό έχει έκτοτε κατρακυλήσει στην περιοχή των 11 - 12 ευρώ.

Άρα, λοιπόν, τα στελέχη της Deutsche Bank θα έχουν έναν παραπάνω ισχυρό λόγο προκειμένου να πείσουν τους μετόχους τους ότι η κίνηση στην Ελλάδα ήταν θετική και πως μπορεί μεν να υπάρχουν μεγάλες υποαξίες, αλλά μεσομακροπρόθεσμα θα προκύψει θετική απόδοση.

Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες, δύσκολα οι Γερμανοί θα συμβιβαστούν με ημίμετρα και το πιθανότερο είναι να δρομολογήσουν σημαντικότατες τομές στον Οργανισμό.

Δεύτερον, από την πλευρά τους, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τα δημόσια οικονομικά και βέβαια με τη δρομολόγηση ενός προϋπολογισμού στον οποίο "να βγαίνουν τα νούμερα".

Θεωρείται λοιπόν σχεδόν βέβαιο πως η κυβέρνηση θα πιέσει για τη διανομή υψηλού μερίσματος, με δεδομένο άλλωστε ότι η ρευστότητα του ΟΤΕ θεωρείται αρκετά ικανοποιητική.

Τρίτον, στη διοικητική πυραμίδα του Οργανισμού αναζητείται το μέγεθος των αλλαγών, καθώς -εκτός των άλλων- ¨"παίζεται" η θέση του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Παναγή Βουρλούμη.

Με τους Γερμανούς να θέλουν να πείσουν ότι η εισηγμένη θα βγάλει κέρδη και με τον δεύτερο βασικό μέτοχο (κυβέρνηση) να επιμένει για υψηλό μέρισμα, η περίπτωση της μετοχής πολύ πιθανόν να αποκτήσει ενδιαφέρον, ιδίως τώρα που πολλοί εναλλακτικοί πάροχοι μετρούν από μεγάλες έως και τεράστιες απώλειες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v