Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2002

Εμπορική: Ειδικότης μας τα... (ημέτερα) πακέτα

Φωτιές, λένε πηγές της αγοράς, έχουν ανάψει στα dealing rooms των χρηματιστηριακών της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να υλοποιήσουν τις εντολές της διοίκησης για ”γυρίσματα” των συμμετοχών του ομίλου.

Χθες, Πέμπτη, πέρασαν τα πακέτα της Alpha και σήμερα, όπως λένε και οι πληροφορίες, ήταν η σειρά της Τράπεζας Αττικής. Ετσι, από τη 13.27 έως τη 13.35 πραγματοποιήθηκαν 4 πακέτα (συνολικά 6.888.822 τεμάχια) σε τιμές 6,48 - 6,52 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 16,561% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικής.

Εάν η διαφορά από την τιμή κτήσης και τη σημερινή τιμή κινείται στο χιλιάρικο, τότε η Εμπορική θα πρέπει να καταγράψει στα βιβλία της κέρδη γύρω στα 6,8 δισ. δρχ.

Μπορεί τα ”γυρίσματα” της Εμπορικής να σπάνε τη μονοτονία στη Σοφοκλέους και να σηκώνουν το μέσο όρο των έτσι και αλλιώς χαμηλών συναλλαγών, πλην όμως επιβεβαιώνουν αυτό που γράφαμε και χθες για την κερδοφορία των τραπεζών.

”Τελικά, τα αποτελέσματα της Εμπορικής στο α’ τρίμηνο θα πρέπει να είναι πολύ χάλια” σχολίαζε σχετικά προ ολίγου ένας μάλλον... κυνικός χρηματιστής. Μπορεί βεβαίως και να μην είναι, προσθέτω εγώ όντας αισιόδοξος.

Εν τούτοις, αν όσα ακούγονται είναι ορθά, ο φίλτατος Γιάννης Στουρνάρας, μία πρωτοσέλιδη συνέντευξη του οποίου παρατηρούσα σήμερα σε οικονομική εφημερίδα (πρόσεξα μάλιστα τον τίτλο ”Δεν φοβόμαστε το μέλλον”, που δεδομένων των συνθηκών εικάζω ότι οφείλεται σε... σύμπτωση), θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα ”αντίθετα” αποτελέσματα τέτοιου είδους κινήσεων, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σε επίπεδο εντυπώσεων.

Εντυπώσεων που σχηματίζονται όχι μόνο εντός, αλλά κυρίως εκτός των συνόρων. Απ’ όπου, όπως φαντάζομαι, θα θυμάται ότι ξεκίνησαν τα... κουδουνίσματα των αναλυτών.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε εν τέλει ότι η Εμπορική στο τελευταίο τρίμηνο έχει απολέσει το περίπου 1/4 της χρηματιστηριακής αξίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v