Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2008

Σφηνάκια για τράπεζες, Πειραιώς και... Σελόντα

Σφηνάκια για τράπεζες, Πειραιώς και... Σελόντα
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να είναι αισθητά ψηλότερα από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, οι μεγάλες τράπεζες όμως βλέπουν ήδη νέα χαμηλά σε τιμές κλεισίματος.

Νέο χαμηλό σε τιμές κλεισίματος είχαμε χθες για την Πειραιώς, (7,72 ευρώ έναντι 8,08 τον Οκτώβριο) και την Alpha ( 8,34 έναντι 9,96 ευρώ τον Οκτώβριο ), ενώ η EFG ισοφάρισε το 7άρι που είχε γράψει. Οριακά χαμηλότερα η Marfin (2,17 προχθές, έναντι 2,22 ευρώ τον Οκτώβριο). Απέχουν από το χαμηλό κλεισίματος η Κύπρου (3,76 έναντι 3,34 ευρώ) και κυρίως η ΕΤΕ ( 14,12 ευρώ χθες έναντι 11,88 τον Οκτώβριο)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανησυχητική η πτώση με αυξανόμενες συναλλαγές που παρουσιάζει η μετοχή από μέρα σε μέρα, με αποκορύφωμα ως τώρα τη χθεσινή συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας η αξία συναλλαγών άγγιξε τα 22 εκατ. ευρώ.

Το κακό είναι ότι οι ραγδαία αυξανόμενοι όγκοι (από αξία 7,5 εκατ. ευρώ την Παρασκευή, σε 11 εκατ. τη Δευτέρα και διπλασιασμός σε σχεδόν 22 εκατ. χθες) συνδυάζονται με τα σημαντικά ποσοστά πτώσης που ενδοσυνεδριακά έχουν φτάσει και το 10%.

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 7,72 ευρώ γράφοντας νέο χαμηλό κλεισίματος, με απώλειες 62%. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όμως "είδε" και τα 7,36 ευρώ. Βρέθηκε δηλαδή  σε "απόσταση αναπνοής" και από νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό, σε σχέση με αυτό του Οκτωβρίου, που ήταν στα 7,26 ευρώ.

Η ψαλίδα έκλεισε εν μέρει, με έντονη αγοραστική δραστηριότητα προς το τέλος της συνεδρίασης

ΣΕΛΟΝΤΑ: Μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα εκεί στα Ιχθυοτροφεία Σελόντα για την περυσινή είσοδό τους στον Περσέα.
 
Οι λόγοι είναι πολλοί:

• Πρώτα απ’ όλα, γιατί προχώρησαν σε εξαγορά μέσω δανειακών κεφαλαίων, σε μια περίπτωση όπου η ρευστότητα θεωρείται χρυσάφι.

• Δεύτερον, επειδή από τότε μέχρι τώρα γράφει μετοχικές υποαξίες.

• Τρίτον, γιατί πέρυσι, έπειτα από κάτι μη επαναλαμβανόμενες διαγραφές, η εταιρία επιδείνωσε σημαντικά τα ενοποιημένα αποτελέσματά της.

• Και τέταρτον, γιατί η εισηγμένη φέτος θα προσπαθήσει να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της "τρύπας" που προέκυψε από την αδυναμία πληρωμών των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v