Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2008

O φόβος των hedge funds βαραίνει την αγορά

O φόβος των hedge funds βαραίνει την αγορά
Σε πωλήσεις ελληνικών μετοχών, για καλό και για κακό, προχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κάποια ξένα -όχι ιδιαίτερης εμβέλειας- χαρτοφυλάκια.

Γιατί; Φοβήθηκαν ότι μετά τις 15 Νοεμβρίου όταν πια τα hedge funds θα γνωρίζουν το ύψος των νέων αιτήσεων εξαγορών μεριδίων τους, θα εξαπολύσουν την τελευταία για φέτος επίθεση πωλήσεων.

Εξ ου και έδρασαν προληπτικά.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για τις τελευταίες εξαγορές του έτους και τα hedge funds έχουν ήδη προϋπολογίσει πιθανώς τις εκροές τους, η αγορά προς το παρόν παρέμεινε ψύχραιμη.

Βοήθησε και το ότι οι προληπτικές πωλήσεις ήταν μεγαλούτσικες για τα δεδομένα των τριών τελευταίων εβδομάδων, απείχαν όμως αρκετά από το ύψος της προσφοράς του Οκτωβρίου.

Επικεντρώθηκαν, δε, κατά κύριο λόγο στην Εθνική (πωλήσεις από την Deutsche Bank και από έναν ακόμη μεγάλο broker), καθώς αφενός έδωσε τη μεγαλύτερη αντίδραση από πλευράς τραπεζών, αφετέρου στην περιοχή των 15 ευρώ βγήκαν αγοραστές. Εγχώριοι αλλά και ξένοι.

Από σήμερα και μέχρι μερικές μέρες πριν από το τέλος του μήνα θα δείξει αν οι πωλητές της περασμένης εβδομάδας σοφά εποίησαν ή απλώς έχοντας καεί στον χυλό... φύσηξαν και το γιαούρτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v