Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2008

H Πραξιτέλειο, το Βατοπέδι και η δωρεά των 9 εκ.

H Πραξιτέλειο, το Βατοπέδι και η δωρεά των 9 εκ.
Κύριε διευθυντά, για ένα "φιλέτο" 41 εκατ. ευρώ τι πουρμπουάρ θα αφήνατε;

Ερωτώ γιατί είναι πλέον επίσημο ότι στο παγκάρι της Μονής Βατοπεδίου εισήλθαν 9 εκατ. ευρώ από την κυπριακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης Noliden ή τον μεγαλομέτοχό της κ. Πολέμη.

Και λέμε στο "παγκάρι", γιατί τα 9 εκατ. ευρώ δόθηκαν με τραπεζική επιταγή και χωρίς παραστατικά.

Ούτε μία απόδειξη για την… εφορία δεν πήραν οι άνθρωποι!

Θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την πράξη δείγμα -έστω αυτοκρατορικό- χριστιανικής ευλάβειας, αν δεν είχε ακολουθήσει η συναλλαγή μεταξύ της Noliden και της Μονής Βατοπεδίου.

Η Noliden Ltd. αγόρασε έναντι 41 εκατ. ευρώ, δύο κτίρια του ολυμπιακού χωριού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί στη μονή από το Δημόσιο ως αντάλλαγμα των οικοπέδων που παραχώρησε το Βατοπέδι για να αναγερθούν ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Για κτίριο 22 χιλ. τ.μ. η Noliden πλήρωσε 41 εκατ. ευρώ και άφησε και στο παγκάρι 9 εκατ. ευρώ. Με τα οποία θα αγόραζε άλλα 5,5 χιλ τ.μ.

Κάποιοι άλλοι που είχαν ενδιαφερθεί για το εν λόγω ακίνητο το είχαν αποτιμήσει πέριξ των 35 εκατ. ευρώ

Γιατί ήταν διατεθειμένη η Noliden του εφοπλιστή κ. Πολέμη και του μεγαλοϊατρού κ. Σπ. Τζανή (εκ των βασικών μετόχων της εισηγμένης Πραξιτέλειο) να πληρώσει υπερτίμημα;

Και κυρίως, γιατί, ενώ το κατέβαλε, αισθάνθηκε αυτή ή ο μέτοχός της να την πλημμυρίζει η ανάγκη να προχωρήσει και σε δωρεά 9 εκατ. ευρώ στη Μονή;

Πόσοι πατρίκιοι, λεγάτοι και πρωτονοτάριοι έχουν ανακατευτεί και σε αυτή την ιστορία ανταλλαγής; Και κυρίως, πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ως σεμνοί και ταπεινοί χριστιανοί ή είχε διπλό πάτο το παγκάρι;

Πού πήγε η δωρεά θα το μάθουμε όταν ανοίξουν επιτέλους οι λογαριασμοί της Μονής και δούμε την κίνηση της συγκεκριμένης κατάθεσης.

Προς το παρόν, μένουμε με τα ευλαβή ερωτήματα.

Υ.Γ.: Θυμίζουμε ότι υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι η Noliden είχε διενεργήσει μελέτη σκοπιμότητας για μετατροπή του κτιρίου σε κλινική, χωρίς να έχει διευκρινίσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ όφειλε, αν έχει κατατεθεί αίτηση αλλαγής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v