Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2008

Intralot: No Profit Growth and No Cash?

Intralot: No Profit Growth and No Cash?
Όταν η Intralot «κέρδισε» το τουρκικό Στοίχημα με περιθώριο κέρδους το 1,4% του τζίρου του, εμείς γράψαμε ότι επρόκειτο για «πύρρειο νίκη» και στο τέλος η εταιρία θα έβγαινε χαμένη, αλλά ο CEO και «αρχιτέκτων» της στρατηγικής της Intralot κ. Αντωνόπουλος (στο σκίτσο) έβγαινε και δήλωνε σε συνεντεύξεις πόσο καλός είναι στο... πόκερ μπλοφάροντας κ.λπ.

Η αλήθεια, όπως αποδεικνύεται, μάλλον είναι ότι η Intralot σύρθηκε στον διαγωνισμό από τους ανταγωνιστές της που την οδήγησαν να μειοδοτήσει κι έτσι ουσιαστικά να κερδίσει... χάνοντας!

Παρά τις προσπάθειες του κ. Αντωνόπουλου να πείσει τους αναλυτές, ήδη απο τότε η Deutsche Bank είχε βγάλει ανάλυση-καταπέλτη για τα αποτελέσματα του τουρκικού διαγωνισμού.

Τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου όμως -και το teleconference που ακολούθησε με τους αναλυτές και θεσμικούς- μάλλον έπαιξαν ρόλο... ταφόπλακας.

Χθες άρχισαν τα ομαδικά πυρά των αναλυτών στην Intralot (Proton, HSBC, Citigroup) με τις πλέον αρνητικές αναφορές να προέρχονται από τις, μέχρι πρότινος, φίλιες δυνάμεις της εταιρίας, τη Citigroup Global Markets. 

Η Citigroup όχι μόνο μείωσε την τιμή-στόχο στα 4,50 ευρώ από τα... 14,20 ευρώ, αλλά τιτλοφόρησε  κι ένα σχόλιο υπό τον μάλλον ειρωνικό τίτλο «No Profit Growth and No Cash?».

Αυτό αποδίδεται από τη Citi στην ακολουθούμενη στρατηγική της Intralot, που έχει φέρει την εταιρία από τα 131 εκατ. ευρώ net cash στις αρχές του 2006 στα σχεδόν 185 εκατ. ευρώ net debt στα τέλη της χρονιάς φέτος, με τα καθαρά κέρδη να είναι κατά 20% χαμηλότερα μέσα στην ίδια χρονική περίοδο!

Ακολούθως, η Citi εξηγεί για ποιον λόγο μειώνει την τιμή-στόχο κατά 70%, σημειώνοντας μάλιστα ότι στο teleconference της περασμένης Παρασκευής η διοίκηση ήταν επιφυλακτική στην αναθεώρηση του guidance.

Απομένει τώρα στον κ. Αντωνόπουλο να «μπλοφάρει» (μια που, όπως λέει, είναι καλός στο πόκερ) με τους... μεγαλομετόχους του, που βλέπουν το χαρτοφυλάκιό τους να βαίνει διαρκώς απομειούμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v