Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2008

Δημόσιες προτάσεις έρχονται και deals... χαλάνε!

Δημόσιες προτάσεις έρχονται και deals... χαλάνε!
Μπορεί η αγορά να είναι "μουδιασμένη" από το ξύλο που τρώνε οι τιμές των μετοχών στο Χ.Α., αλλά οι υπόγειες διεργασίες δεν σταματούν.

Η ίδια η υπερβολική πτώση των τιμών δημιουργεί "ευκαιρίες".
 
Όσοι μέτοχοι διαθέτουν ρευστότητα και κυρίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αμυντικούς κλάδους (τρόφιμα, super markets κ.ά.) με ισχυρά cash flows και μικρές προβλεπόμενες επενδύσεις για τα επόμενα χρόνια, τα έχουν βάλει κάτω, έχουν μετρήσει την προσδοκώμενη απόδοση και αισθάνονται ότι είναι τόσο καλή που δεν θέλουν να τη μοιραστούν με άλλους.

Μένει απλώς να αποφασίσουν το κατάλληλο timing για τη δημόσια πρόταση.

Το γενικό κλίμα το ευνοεί. Το παράδειγμα της Ρόκας είναι ενδεικτικό. Οι περισσότεροι από όσους αποδέχτηκαν την προσφορά το έπραξαν μετά την όξυνση της κρίσης και τη βίαιη πτώση των τιμών.

Και οι λεπτομέρειες όμως έχουν τη σημασία τους. Βλέπετε, κάποιες μετοχές διαπραγματεύονταν ακόμη τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο 20% από τα ιστορικά υψηλά έτους. Ενώ σήμερα διαπραγματεύονται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Και όσο περνάει ο καιρός, η μέση σταθμισμένη με όγκο τιμή πέφτει…

Την ίδια στιγμή, όμως, χαλάνε και deals. Τις προηγούμενες ημέρες διακόπηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ εγχώριας εισηγμένης και private equity.

Οι δύο πλευρές συζητούσαν το ενδεχόμενο το private equity να αποκτήσει ποσοστό επί του μετοχικού της κεφαλαίου και εν συνεχεία, σε συνεργασία με τον βασικό μέτοχο, να εκδηλώσει δημόσια προσφορά για τη συγκέντρωση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και τη διαγραφή των μετοχών της από το Χ.Α.

Στο due diligence χάλασε όμως η δουλειά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v