Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2008

Κρίση, διαμάχες, ΥΠΑΝ και λιανεμπόριο

Κρίση, διαμάχες, ΥΠΑΝ και λιανεμπόριο
Σαν μην έφτανε η πιστωτική ασφυξία, οι ζημιές και η καταναλωτική αποχή, το λιανεμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα «συνεννόησης» μεταξύ των φορέων του, αλλά και «κατανόησης» από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Εν μέσω κρίσης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ζητά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μία επιπλέον Κυριακή (στις 28 Δεκεμβρίου) -έστω και για τη φετινή χρονιά μόνο-, αίτημα που επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του Συνδέσμου σε προχθεσινή εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλια.

Ο υπουργός, επικαλούμενος την αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Θ. Βάρδα αλλά και εκπροσώπων του ΕΒΕΑ, οι οποίοι εκτιμούν ότι κάποιες τέτοιες κινήσεις θα τόνωναν την παγωμένη αγορά.

Στη συνέντευξη που παραχωρεί στο euro2day.gr ο κ. Βάρδας… ερμηνεύει πάντως την αδιαλλαξία του υπουργείου και την ταύτισή του με τις θέσεις της ΕΣΕΕ ως ψηφοθηρία, που πολύ λίγο έχει να κάνει με τα συμφέροντα του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v