Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 16 2003

Μετοχοδάνεια και όχι μόνο, στο επίκεντρο

Τώρα που έχει καταστεί απολύτως προφανές στο ”ταμπλό” ότι το 80% της Σοφοκλέους ουδόλως συμμετέχει στην άνοδο των δεικτών, πληθαίνουν πλέον και οι αναφορές στον Τύπο για προβλήματα που αποχώρησαν από το προσκήνιο της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες, χωρίς βεβαίως να πάψουν να… υπάρχουν!!!

Μεγάλος αριθμός εισηγμένων επιχειρήσεων, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει από τούτη τη στήλη, εμφανίζει σοβαρά προβλήματα, που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους (όπως αυτή αντικατοπτρίζεται αποκλειστικά από τα λειτουργικά κέρδη) με τις υποχρεώσεις και με τα δάνειά τους, ανεξαρτήτως αν σε ορισμένες περιπτώσεις τα δάνεια αυτά αφορούν υποχρεώσεις μεγαλομετόχων και όχι των ιδίων των εταιριών.

ΥΓ: Απόδειξη του ρητού ”σε βάθος χρόνου, η αγορά δεν κάνει ποτέ λάθος” είναι και η απόδοση του κλάδου των κατασκευαστικών εταιριών το 2003, τα ποικίλα προβλήματα των οποίων τώρα τελευταία αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Προβλήματα που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα του Ευκλείδη, σχετίζονται όμως... αμεσότατα με νοοτροπίες μεγαλοεπιχειρηματιών που ”υποχρεώθηκαν” να συνεργαστούν στενότατα με ομόλογούς τους χωρίς όμως ποτέ να απαρνηθούν την νοοτροπία που συνοπτικά αποδίδεται από την λαϊκή ρήση ” καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη”!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v