Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2003

ΣΩΛΚ: Ο διπλασιασμός της ΑΜΚ και τα ”ντεσού” της

Διπλάσια σε ύψος θα είναι τελικά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία εδώ και μήνες… παιδεύονται τα έρημα τα Σωληνουργεία Κορίνθου, (η αύξηση αποφασίστηκε αρχικά τον Ιούλιο, στη συνέχεια δόθηκε παράταση για την καταβολή της και τώρα είχαμε νέα συνέλευση που διπλασίασε το ύψος της αλλά και τον αριθμό των νέων μετοχών).

Ίσως επειδή οι ζημίες ολοένα και αυξάνονται, από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Ίσως, λέμε, ίσως.

Τον πρώτο λόγο βέβαια τον έχει εδώ και πολύ καιρό ως βασικός μέτοχος, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, οι εταιρίες του οποίου επλήγησαν γενικώς το 2003 χωρίς βέβαια να… συναγωνίζονται τη ΣΩΛΚ.

Ενδιαφέρον θα έχει όμως να δούμε ως ποιο ποσοστό (και… αν) θα εξασκήσει τα δικαιώματά της η οικογένεια Μητρόπουλου, αλλά και οι μικρομέτοχοι της εταιρίας.

Τότε ίσως να έχουμε και άλλη εξήγηση για αυτό τον απότομο διπλασιασμό του ύψους της αύξησης.

Να εξηγήσουμε όμως τι εννοούμε. Εάν όντως η εταιρία χρειαζόταν όλα ή σχεδόν όλα τα κεφάλαια της αρχικής αύξησης, αλλά μόνον ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ ήταν αποδεδειγμένα πρόθυμος να καλύψει το μερίδιό του και εν συνεχεία έπρεπε να λάβει και τα ”αδιάθετα”, ή έστω ένα μέρος τους, τότε εφόσον το ποσοστό του ομίλου ξεπερνούσε το 50% (είναι ήδη στο… 48,49%) θα έπρεπε να κάνει δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο της εταιρίας!

Τώρα, ακόμη κι αν δεν καλυφθεί η αύξηση από κανέναν άλλο ΚΑΙ τα λεφτά που είχε αρχικά υπολογιστεί να μπουν, θα μπουν ΚΑΙ το ποσοστό της ΒΙΟΧΑΛΚΟ θα περάσει κατά πολύ το 50% -χωρίς όμως την άσκηση αδιάθετων δικαιωμάτων- ΚΑΙ δημόσια προσφορά δεν πρόκειται να γίνει.

Μια… εικασία είναι βέβαια αυτή, αλλά για να δούμε τι θα γίνει και επί του… πρακτέου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v