Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 18 2003

ΣΩΛΚ: Τι σημαίνουν οι ”διευκρινίσεις” για την ΑΜΚ

Δεν πρόλαβε καλά καλά να… στεγνώσει το μελάνι (θα λέγαμε παλιότερα, πριν από την ηλεκτρονική εποχή της δημοσιογραφίας) στο χθεσινό σχόλιο της στήλης και να σου, ήλθε η απάντηση για το τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι της ΣΩΛΚ.

Από την οποία, με πολύ προσεκτική διατύπωση ομολογουμένως, προκύπτει ότι ο κ. Μητρόπουλος ΔΕΝ προτίθεται να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του.

Διότι η δέσμευση που αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΣΩΛΚ αφορά 5 εκατ. νέες μετοχές, ενώ σύμφωνα με το μετοχολόγιο του Χ.Α. ο κ. Μητρόπουλος διαθέτει το 19,66% της εταιρίας, οπότε αν ασκούσε πλήρως τα δικαιώματά του θα έπρεπε να αποκτήσει σχεδόν… 14,7 εκατ. μετοχές!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η ΒΙΟΧΑΛΚΟ (που δεσμεύτηκε μέσω της ELMONTE ότι θα ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά της) θα αποκτήσει πάνω από το 50% της εταιρίας, χωρίς βέβαια να κάνει δημόσια προσφορά!

Εκτός κι αν το ποσοστό που δεν θα καλύψει ο κ. Μητρόπουλος καλυφθεί από άλλους μετόχους, άσχετους με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μαζί με το τυχόν αδιάθετο υπόλοιπο που θα αφήσουν οι λοιποί ”μικρομέτοχοι”!

Το οποίον (την πλήρη κάλυψη της αύξησης) επιτρέψτε μας να μην το θεωρούμε ιδιαιτέρως πιθανό.

Για την ακρίβεια περισσότερο πιθανό θεωρούμε να δούμε τον κ. Μητρόπουλο να διολισθαίνει στο εγγύς μέλλον κάτω από το 10%, με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ να έχει, όμορφα κι ωραία, την πλειοψηφία!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v