Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 23 2003

Πλωτά ξενοδοχεία υπό… χρεοκοπία

”Βούιξε” χθες η πιάτσα για τα προβλήματα του εφοπλιστή Ανδρέα Ποταμιάνου, που μαζί με τον Κύπριο συνάδελφό του, Κωστάκη Λοΐζου, ελέγχουν την εταιρία Royal Olympic Cruises με οκτώ, συνολικά, πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Με μία καθυστέρηση… πέντε ημερών βεβαίως, αφού η ”είδηση” για την αίτηση δύο εκ των οκτώ θυγατρικών της εταιρίας (μία για κάθε πλοίο) προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις προστασίας από τους δανειστές, που προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία υπό το διάσημο πλέον chapter 11 (έτσι λέγεται αμερικάνικα η… χρεοκοπία με πιο ”ευγενική” διατύπωση), έκανε τον γύρο του κόσμου ήδη από τις 17 τρέχοντος, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones!

Mε απλά λόγια, οι δύο αυτές θυγατρικές χρωστούν σε τράπεζες έως και 250 εκατομμύρια δολάρια, με τα οποία είχε χρηματοδοτηθεί η αγορά ισάριθμων πλοίων, με ενέχυρο τα ίδια τα πλοία, αλλά και εγγύηση της ”μητρικής” εταιρίας. Kι ως φαίνεται, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως σωστά έγραψε πάντως (μόνο) η εφημερίδα ”ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ” το Σάββατο, τα προβλήματα της Royal Olympic Cruises έχουν κι άλλες διαστάσεις.

Αυτή των εργαζομένων, που υπολογίζονται σε 1.500 σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αλλά και αυτή της… Ολυμπιάδας, αφού πλοία της έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσουν εκλεκτούς καλεσμένους των Αγώνων, το καλοκαίρι του 2004!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v