Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2009

ΤΕΓΟ: Τα μαθηματικά που... δεν καταλαβαίνουμε

ΤΕΓΟ: Τα μαθηματικά που... δεν καταλαβαίνουμε
Η κεφαλαιοποίηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος της εκδοτικής εισηγμένης που έχει ως ναυαρχίδα την "Ελευθεροτυπία" την Παρασκευή ήταν 82,366 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι αρχίζει η επιστροφή κεφαλαίου προς 0,93 ευρώ ανά μετοχή (τα έσοδα από την πώληση του 75% της "Χρυσής Ευκαιρίας" στην Global Finance του κ. Πλακόπητα, που σημαίνει 50,728 εκατ. ευρω).

Οπότε, μετά την επιστροφή κεφαλαίου, η εταιρία θα έχει κεφαλαιοποίηση 31,638 εκατ. ευρώ.
Κι εδώ είναι τα μαθηματικά που σκοντάφτουν στο τείχος της… λογικής γι' αυτό και δεν τα καταλαβαίνουμε:

Δηλαδή, για την εισηγμένη Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ, όπου στα ενοποιημένα της στοιχεία περιλαμβάνεται το υπόλοιπο 25% της "ΧΡΥΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ" (το οποίο με βάση την αποτίμηση που έγινε από την Global Finance έχει αξία περί τα 20 εκατ. ευρώ), το 100% της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ", το 100% της "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ", το κτιριακό συγκρότημα του Νέου Κόσμου όπου στεγάζονται τα γραφεία της, τα υπερσύγχρονα πιεστήρια στο Κορωπί (που αποτιμώνται στη μητρική στα… 62 εκατ. ευρώ) και επίσης διαθέτει το 24% του πρακτορείου διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ, κοστίζουν ΟΛΑ ΜΑΖΙ… 31,6 εκατ ευρώ;

Τα γράφουμε αυτά γιατί οι κληρονόμοι, μετά την επιστροφή κεφαλαίου κι έχοντας συγκεντρώσει μεγάλα ποσοστά της εταιρίας, ίσως προχωρήσουν σε δημόσια πρόταση για την έξοδο της εταιρίας από το χρηματιστήριο.

Διότι ακολούθως, μπορούν να να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της που όπως προκύπτει ενδεχομένως να αξίζουν τουλάχιστον… τριπλάσια απ' όσα γράφει το χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v