Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2004

Πρόστιμο… ”μαμούθ” σε… ”τσιλιβήθρα”;

Εμβρόντητος ο Χαμαιλέων πληροφορήθηκε χθες μέσω χρηματιστηριακής ανακοίνωσης ότι σε εταιρία ονόματι GLOBALFON, στην οποία συμμετέχει η εισηγμένη ΤΑΣΟΓΛΟΥ με ποσοστό 33,4%, επιβλήθηκε πρόστιμο από το ΣΔΟΕ, ύψους… €94.499.477, για εμπλοκή της σε εικονικές συναλλαγές με τρίτες επιχειρήσεις!!!

Το ποσό φαντάζει ακόμη πιο εξωπραγματικό με δεδομένη τη δήλωση της ΤΑΣΟΓΛΟΥ ότι η αποτίμηση της συγκεκριμένης εταιρίας, σύμφωνα με το νόμο 2190, ανέρχεται σε €758.631,82!!!

Η εισηγμένη ουσιαστικά αναφέρει στους μετόχους της ότι δεδομένης της επιβολής αλλά και του ύψους του προστίμου, θα πρέπει να σχηματίσει πρόβλεψη ίση με την αξία της συμμετοχής της στην GLOBALFONE (η οποία θα μηδενιστεί αν τα δικαστήρια αποφασίσουν ότι είναι ορθή η επιβολή του προστίμου), οπότε βεβαίως θα επηρεαστούν άμεσα τα αποτελέσματα 2003.

Το θέμα είναι, βέβαια, πόσο μεγάλο είναι τελικά αυτό το πρόστιμο.

Είναι όντως περίπου… 30 δισ. δρχ., πράγμα που δείχνει εντελώς απίθανο, ή πρόκειται για τυπογραφικό λάθος; Διότι το να ζητάς 30 δισ. (ή έστω και 3 δισ. δρχ.) από μια εταιρία που αποτιμάται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δεν φαίνεται να έχει κανένα νόημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v