Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2004

Συνέργειες μεταξύ... μετόχων

Αμεση ήταν η αντίδραση της Βερνίκος Κόττερα στην επιστολή των χρηματιστηριακών αρχών με την οποία εζητούντο περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδια της εισηγμένης να εκμεταλλευθεί τις ”μεγάλες ανακατατάξεις που γίνονται στον αγροτικό τομέα και τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται”.

Για όσους δεν διαθέτουν αρκούντος ισχυρή μνήμη, το εντός εισαγωγικών απόσπασμα - προτροπή αποδόθηκε στη σχετική ανακοίνωση της Βερνίκος (7/1/2004) στον νέο της βασικό μέτοχο, Γ. Λεβεντάκη, ο οποίος κατέχει ποσοστό 6,5% και έχει εκφράσει τη βούλησή του ν’ αυξήσει τη συμμετοχή του.

Η πρόταση λοιπόν αφορά στη συμμετοχή της Βερνίκος στην ”Ελληνικά Εκκοκιστήρια” που ανήκει βέβαια στον Γ. Λεβεντάκη, και η οποία, σύμφωνα με την επιστολή, όχι μόνον παίζει σημαντικό ρόλο στο χώρο της επεξεργασίας βάμβακος, αλλά πραγματοποιεί τζίρο της τάξεως των 40-50 εκατ. ευρώ.

Στην επιστολή δεν δευκρινίζεται το ποσοστό που ενδεχομένως θα αποκτηθεί ούτε το ύψος της σκοπούμενης επένδυσης, πλην όμως γίνεται αναφορά στο χρονοδιάγραμμα το οποίο προβλέπει ολοκλήρωση των ελέγχων και της αποτίμησης της εταιρίας εντός του Ιανουαρίου 2004.

Η υλοποίηση όλων αυτών βέβαια, θα φέρει και τη ”βούλα” της γενικής συνέλευσης της Βερνίκος, η οποία προβλέπεται να συγκληθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Πάντως, κάποιο ”πουλάκι” υποστηρίζει πως είτε η Βερνίκος θα αλλάξει ριζικά αντικείμενο, είτε το μέρισμα που θα αποκομίζει η εισηγμένη από την συμμετοχή στην... κλωστοϋφαντουργία θα είναι τέτοιο που η όλη προσπάθεια να... αξίζει τον κόπο!

Ιδωμεν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v