Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2004

Ο Μετοχικός Ακτιβισμός ξεκινά και στην Ελλάδα

Παρουσία του μεσολαβητή της Κεφαλαιαγοράς, κ. Γιώργου Γιαννισάκη, αλλά και του προέδρου του HIRI (Ελληνικό Ινστιτούτο Επενδυτικών Σχέσεων), κ. Νίκου Ντέμου, έγινε χθες η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα για τον Μετοχικό Ακτιβισμό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ), το διοικητικό συμβούλιο του οποίου δεσμεύτηκε να προωθήσει και στη χώρα μας αυτό τον τόσο καίριο, για την προστασία των μετόχων, θεσμό.

Δυστυχώς, άλλοι σημαντικοί παράγοντες της αγοράς έλαμψαν διά της… απουσίας τους. Κάθε αρχή και δύσκολη βλέπετε. Δεν έχει και τόση σημασία.

Σημασία έχει να ενημερωθούν για τον Μετοχικό Ακτιβισμό οι απλοί μέτοχοι, να τον στηρίξουν ενεργά και να καταλάβουν ότι, αν δεν οργανωθούν, αν δεν συνασπιστούν για να υποστηρίξουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, θα συνεχίσουν να είναι εύκολη λεία.

”Μαρίδα” για τους μεγαλομετόχους-καρχαρίες, που είτε μας αρέσει είτε όχι, κυκλοφορούν στο ”πέλαγος” της αγοράς μας.

Όσοι ενδιαφέρονται δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΣΕΔ (www.sed.gr) για περισσότερες πληροφορίες. Συντόμως, όπως μάθαμε, θα δημιουργηθεί και ειδικό forum για τα θέματα του Μετοχικού Ακτιβισμού, στα οποία κάθε επενδυτής θα μπορεί να ενημερώνει και να ενημερώνεται, αλλά και να κάνει καταγγελίες για ανορθόδοξες συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντα των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v