Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2009

Jumbo: "Θολώνει" και το τελευταίο growth story

Jumbo: Θολώνει και το τελευταίο growth story
Δεκάδες growth stories διαψεύστηκαν τους τελευταίους μήνες από τη σφοδρή κρίση. Τώρα απειλείται ακόμη κι αυτό που η αγορά θεωρούσε ισχυρότερο: η Jumbo.

Μπορεί λοιπόν η Alpha Finance να μιλά με πολύ καλά λόγια για την εταιρία και για τη μετοχή (προτείνει μάλιστα "outperform"), ωστόσο ο ελληνικός οίκος δείχνει επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τη μελλοντική κερδοφορία της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα, για τη χρήση που λήγει τον προσεχή Ιούνιο μπορεί μεν να προβλέπεται αύξηση πωλήσεων από τα 404 στα 451 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα καθαρά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν μόνο οριακά (από τα 82 στα 83 εκατ. ευρώ).

Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα για την επόμενη χρήση, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να τραβούν την ανηφόρα (στα 471 εκατ.), με τα καθαρά κέρδη όμως να περιορίζονται στα 80 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εκτίμηση αυτή έρχεται σε κόντρα και με το guidance της εισηγμένης εταιρίας, η οποία φημίζεται για τον συντηρητισμό της στις προβλεπόμενες εκτιμήσεις για το μέλλον.

Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν και μία ατάκα-ευφυολόγημα του βασικού μετόχου της εισηγμένης κ. Βακάκη, που είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι "όταν διαπιστώσω ότι η εταιρία δεν έχει περιθώρια ανάπτυξης, θα σηκωθώ και θα φύγω"…

Ακόμη όμως και οι δυσοίωνες προβλέψεις της Alpha Finance να επαληθευτούν, η μετοχή της Jumbo θα εξακολουθήσει να είναι διαπραγματεύσιμη με σαφώς μονοψήφιο δείκτη P/E, διαθέτοντας πολύ ισχυρή ρευστότητα και αυξανόμενα μερίδια αγοράς.

Βάστα... Βακάκη!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v