Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2009

Σφηνάκια για Πειραιώς, Μαΐλλη και... ψάρια

Σφηνάκια για Πειραιώς, Μαΐλλη και... ψάρια
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μεγάλος πωλητής παρουσιάστηκε χθες στον τίτλο της Πειραιώς, σύμφωνα με χρηματιστές, σαρώνοντας ακόμη και τα… στηρίγματα που επιχειρήθηκαν να μπουν στο τέλος της συνεδρίασης.

Ήταν τέτοια η ένταση της προσφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης που χτύπαγαν τηλέφωνα στις χρηματιστηριακές, μήπως κάποια είχε ενδιαφερόμενο αγοραστή να ματσάρει μέρος της ζήτησης.

Η ζήτηση που βγήκε, ως είθισται, στο τέλος της συνεδρίασης ελάχιστα βοήθησε την τιμή της μετοχής. Ο πωλητής την έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα (3,30 ευρώ με πτώση 7,8%) διαμορφώνοντας υψηλότερη μεσοσταθμική τιμή.

Έπειτα από όλα αυτά, οι χρηματιστές εκτιμούν ότι η προσφορά θα έχει… ουρά. Ή μήπως καλύτερα… σαρίκι;

ΜΑΪΛΛΗΣ: Παράταση ως τα μέσα του τρέχοντος μήνα έλαβε το πρόγραμμα διαθεσιμότητας προσωπικού, που τρέχει για την Ελλάδα η βιομηχανία.

Η διοίκησή της υπολογίζει ότι θα αρχίσει να αυξάνει σταδιακά τον βαθμό απασχόλησης των γραμμών της μονάδας στα Οινόφυτα από τα μέσα του μήνα.

Το τρέχον α΄ τρίμηνο της χρήσης θα είναι όπως όλα δείχνουν χειρότερο και από το δ΄ τρίμηνο του 2008. Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες και τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση των όρων των δανείων της.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Κρίσιμη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα έχει το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ).

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι το αίτημα του συνδέσμου να υπάρξει στήριξη του κλάδου, με τη μορφή εγγύησης του ελληνικού δημοσίου σε δάνεια συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες που πετάνε το καπέλο τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βέβαια, είναι οι τράπεζες μια κι έχουν δανείσει συνολικά στον κλάδο 600 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v