Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2004

Μήπως μας πέρασαν για… Βερνικωμένους;

Μέσα στο χάος των αποτελεσμάτων, κόντεψε να περάσει απαρατήρητη η περίπτωση της Βερνίκος που εμφανίζεται ως εταιρία να εγκαταλείπει τα… κότερα στα έμπειρα χέρια του επιχειρηματικού της φορέα και βασικού μετόχου, δηλαδή του ιδίου του κ. Γιώργου Βερνίκου (!) προκειμένου να ασχοληθεί (η εταιρία) με τα… εκκοκκιστήρια!

Εκτενές χθεσινό δημοσίευμα της ”Καθημερινής” (Γιάννης Παπαδογιάννης) αναφέρεται στην άκρως περίεργη αυτή υπόθεση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έμμεση αποχώρηση της εταιρίας από το Χ.Α., χωρίς βέβαια να γίνει δημόσια προσφορά.

Επίσης γίνεται αναφορά στην εξαιρετικά περίεργη μεθόδευση της σχετικής συνέλευσης (δημοσιοποίηση… λάθος ώρας για τη σύγκλησή της) και στις πληροφορίες για την ύπαρξη επώνυμων καταγγελιών προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για θέμα με… ουρά, το οποίο αξίζει περαιτέρω διερεύνησης.

Πολύ δε περισσότερο, όταν τα κότερα αναμένεται να έχουν μια χρυσή χρονιά το 2004 (λόγω Ολυμπιάδας), ενώ οι επιδόσεις της εταιρίας Ελληνικά Εκκοκκιστήρια (που παρουσιάστηκε ως… ”χρυσή ευκαιρία” για τη Βερνίκος από τον… ”στρατηγικό επενδυτή”, κ. Λεβεντάκη, αλλά και από τον ίδιο τον κ. Βερνίκο) εμφανίζονται στο δημοσίευμα έως και καταθλιπτικές.

Μείωση κερδών, αρνητικά οργανικά αποτελέσματα και υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις.

Χρειάζεται να σημειώσουμε ότι θα… επανέλθουμε;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v