Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 20 2009

Οι κλινικές στα Ν.Π. και η πόκα με… νυστέρια

Οι κλινικές στα Ν.Π. και η πόκα με… νυστέρια
Από το 2000 οι πάντες ανακοινώνουν πρόθεση δημιουργίας μαιευτικής κλινικής στα Ν. προάστια.

Κανένας όμως δεν την ξεκίνησε. Πλην της Ρέα. Ένα σχήμα ιατρών που αγόρασε ακίνητο επί της Λ. Συγγρού για να ανεγείρει το πρώτο μαιευτήριο των Ν. προαστίων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν, η κλινική έφτασε στα μπετά, αλλά χρειάζονται νέα χρήματα και η ΑΜΚ κατά 30 εκατ. ευρώ «σκόνταψε» στο ότι δεν υποβλήθηκε (!) ενημερωτικό δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Και όσο η Ρέα καθυστερεί τόσο οι υπόλοιποι μπορεί να ελπίζουν.

Καλού-κακού, δε, βρίσκονται σε ετοιμότητα μέσω ενδιάμεσων συμφωνιών αν προχωρήσει η επένδυση της Ρέα να τρέξουν να φτιάξουν και αυτοί κλινική.

Για παράδειγμα το Ιασώ έχει έτοιμη θυγατρική (Ιασώ Ν. Προαστίων), με τους ιατρούς μάλιστα να έχουν μπει μέτοχοι και ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να κάνει κλινική στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Πρόκειται βεβαίως περί μνημονίου και όχι τελειωτικής συμφωνίας, ενώ και η κλινική θα είναι -αν τελικώς κατασκευαστεί- μικτή, δηλαδή γενική και μαιευτική.

Το Ιασώ δηλώνει με την παραπάνω κίνηση έτοιμο να μπει σε ανταγωνισμό, ακόμη και να νικήσει, έστω και αν χρειαστεί να δημιουργήσει over capacity.

Στην πόκα των Ν. προαστίων, Ιασώ και Υγεία έχουν το πλεονέκτημα αφενός της μεγάλης κάβας και αφετέρου της γεωγραφικής συμπληρωματικότητας.

Και παρά το γεγονός ότι μπορεί να μπλοφάρουν, τα ποσά του πονταρίσματος είναι τέτοια που σε αυτές τις δύσκολες εποχές κάποιοι θα αναγκαστούν να πουν πάσο.

Άντε να παίξεις πόκα με… νυστέρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v