Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2009

EΥΡΩΒ, ΦΡΙΓΟ, ΦΟΡΘ, MIG και... Ναυπηγεία

EΥΡΩΒ, ΦΡΙΓΟ, ΦΟΡΘ, MIG και... Ναυπηγεία
ΜΙG: Κάποιοι κυκλοφόρησαν στην αγορά φήμες περί ενδιαφέροντος του ομίλου για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ατυχώς (για τους φημολογούντες), η διάψευση ήταν απολύτως κατηγορηματική μόλις η στήλη έθεσε σχετικό ερώτημα στους τάχα μου "ενδιαφερόμενους αγοραστές".

EFG EUROBANK:  Μεγάλος Έλληνας ιδιώτης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πωλητής των πακέτων, αθροιστικού ύψους 1,6 εκατ. μετοχών, την Παρασκευή στον τίτλο της EFG Eurobank.

Ο μεγαλοεπενδυτής πούλησε μετοχές που είχε αγοράσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς του αντίκρισε -και- την Παρασκευή χαρτοφυλάκιο που τοποθετείται μεθοδικά στον τίτλο το τελευταίο διάστημα. Είχε "ματσάρει" και τις πωλήσεις της Capital που προηγήθηκαν.

FRIGOGLASS: Παρουσιάσεις σε Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ακούγεται ότι ετοιμάζεται να διενεργήσει η Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα κατέχει περί το 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Frigoglass, "κληρονομιά" από τη μεγάλη θέση που είχε πάρει μέσω του prop desk της.

Οι "κακές γλώσσες", πάντως, λένε ότι ίσως οι παρουσιάσεις να τη βοηθήσουν μεταξύ άλλων να μειώσει τον κίνδυνο της μεγάλης θέσης. 

FORTHNET: Άρεσαν στην αγορά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της εισηγμένης καθώς στο σκέλος των τηλεπικοινωνιών η εταιρία συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο, ενώ τα EBITDA του κλάδου αλλά και τα περιθώρια EBITDA της νεοαποκτηθείσας Nova παρέμειναν αλώβητα.

Ως ψήφος εμπιστοσύνης από πλευράς μετόχων μπορούν να αναγνωστούν, άλλωστε, και οι αγορές που βγάζει το τελευταίο διάστημα το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο δασκάλων (Stichting).

Η Forthnet θα συνεχίσει φέτος την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της με στόχο τα 115 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και την ανακατανομή της παραγωγής της ώστε το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από τα καταστήματά της.

Επιπλέον, επιδιώκει να μεταφέρει στις δικές της υποδομές εμπορικούς πελάτες που εξυπηρετεί σήμερα μέσω κυκλωμάτων τρίτων ώστε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v