Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2004

Ο ΣΕΔΗΚΑ, ο μεσολαβητής και οι... κατσαπλιάδες

Παρ’ ολίγον… σύγκρουση μεταξύ του μεσολαβητή κεφαλαιαγοράς και του συνδέσμου των ΕΛΔΕ, του γνωστού ΣΕΔΗΚΑ.

Αιτία, κάποιες αναφορές στις ΕΛΔΕ που έγιναν κατά τον πρώτο απολογισμό του έργου του μεσολαβητή, αναφορές οι οποίες θεωρήθηκε από τα μέλη του συνδέσμου και τον πρόεδρό τους κ. Σπύρο Μπονάτο, ότι θίγουν το κύρος των εταιριών, όταν μάλιστα αυτές δεν υπάγονται καν στην αρμοδιότητα του μεσολαβητή, κ. Γιώργου Γιαννισάκη.

Η ”παρεξήγηση” οδήγησε στην ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο πλευρών, κι αν αντιληφθήκαμε καλώς, η υπόθεση πρέπει να θεωρείται λήξασα.

Άλλωστε το συνδικαλιστικό όργανο των ΕΛΔΕ και ο μεσολαβητής της κεφαλαιαγοράς δεν έχουν -και δεν πρέπει να έχουν- τίποτα να μοιράσουν.

Το τελευταίο διάστημα οι εναπομείνασες ΕΛΔΕ παρέχουν πολύ υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών σε σχέση με το γνωστό παρελθόν του 1999 (γι’ αυτό άλλωστε και επιβιώνουν), ενώ από την πλευρά του ο κ. Γιαννισάκης έχει δείξει ότι δεν διακατέχεται από συμπτώματα ”σνομπισμού” ή μεροληψίας έναντι των μικρών της αγοράς. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι καλείται να ”υπηρετήσει” τους πιο… μικρούς απ’ όλους, τους απλούς ιδιώτες επενδυτές.

Και οι τελευταίοι έχουν ανάγκη από την ύπαρξη σύμπνοιας μεταξύ των θεσμικών παραγόντων και ενότητας προς μία και μόνο κατεύθυνση: την αύξηση της προστασίας τους, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη.

Διότι… ”κατσαπλιάδες” υπάρχουν ακόμη πολλοί, όχι μόνο στα... πέριξ αλλά και μέσα στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v