Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Πεμ 4 Μαρ

AΣΠΙΣ: Τα γραπτά... μένουν

Για του λόγου το αληθές, να θυμίσουμε όμως τι έγραφε η στήλη στις 30 Ιανουαρίου:

”Αν καταλάβαμε καλά τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας Ασπίς Πρόνοια, ο κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς, ισχυρός ανήρ της Aspis Bank και επί πολύ μεγάλο διάστημα στενότατος συνεργάτης του κ. Παύλου Ψωμιάδη (που είναι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βασικότερος μέτοχος τόσο της μίας όσο και της άλλης εισηγμένης εταιρίας μέσω εταιριών που ελέγχει), παραιτήθηκε από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Ασπίς Πρόνοια, λόγω… φόρτου εργασίας!

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η παραίτηση υπεβλήθη ”λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων διοίκησης της τραπέζης και των από αυτήν ελεγχομένων εταιριών, ιδιαίτερα μετά την απορρόφηση της Ασπίς ΑΧΕΠΕΥ, τη συγχώνευση της Ασπίς ΑΕΔΑΚ, καθώς και την ανάληψη από τον κ. Καρατζά της προεδρίας της Ασπίς Leasing”.

Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο της Ασπίς Πρόνοια ευχαρίστησε τον κ. Καρατζά για τη μακροχρόνια πολύτιμη συνεισφορά του κ.λπ.

Εν τούτοις, οι κακές (;) γλώσσες σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ ότι ο κ. Καρατζάς επιθυμεί απλώς να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τα τεκταινόμενα στην Ασπίς Πρόνοια, δημιουργώντας (όσο αυτό είναι δυνατό βεβαίως, δεδομένης της εξαιρετικά μακροχρόνιας και ”πολύτιμης” ως τώρα παρουσίας του στα… δρώμενα, την οποία άλλωστε έσπευσε να σημειώσει και το Δ.Σ. της Πρόνοια στην ανακοίνωση) μια… ”ασπίδα” ενάντια στη συσχέτιση των δύο εισηγμένων εταιριών -αλλά και στη δική του- κι ας ανήκουν οι εταιρίες στον ίδιο όμιλο κι εν τέλει στο ίδιο φυσικό πρόσωπο…”

Και το επόμενο σχόλιο συμπλήρωνε:

”Oι ίδιοι -κακοπροαίρετοι ίσως- κύκλοι δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν χθες τις διατυπώσεις σχετικά πρόσφατων ανακοινώσεων της Aspis Bank, μέσω των οποίων ο κ. Π. Ψωμιάδης (μεγαλομέτοχος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας, μην το ξεχνάμε) παρουσιαζόταν ”ολίγον”… απαξιωτικά ως ένας οποιοσδήποτε… πελάτης, με τον οποίο η τράπεζα δεν έχει παρά μόνον τις απαραίτητες ”τυπικές” σχέσεις!

Ο ”Χαμαιλέων” δεν μπορεί τουτέστιν να σας κρύψει ότι ορισμένοι -συνήθως ιδιαιτέρως αξιόπιστοι- κύκλοι εκτιμούν πως κυοφορούνται εξελίξεις, όχι απαραίτητα ευχάριστες για τον όμιλο, τη ”συνοχή” και τη… φυσιογνωμία του.

Το τελευταίο γνωρίζω ότι επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Ορθώς, διότι πολλαπλές μπορεί να είναι και οι… εκδοχές του ”δράματος” που εκτυλίσσεται σιγά σιγά εδώ και αρκετό καιρό, τόσο στο προσκήνιο όσο και (το σημαντικότερο) στο… παρασκήνιο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v