Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2004

Τα υπόλοιπα κρίσιμα ”πόστα”

Βεβαίως, η ορκωμοσία της κυβέρνησης, σήμερα, απλά θα κλείσει τον πρώτο κύκλο των αλλαγών.

Είναι περιττό να ειπωθεί ότι η αγορά αναμένει πλέον τις εξελίξεις στο χώρο των μεγάλων εισηγμένων τραπεζών και εταιριών που εξακολουθούν να ελέγχονται μετοχικά, άμεσα ή έμμεσα, από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Όπως επίσης αναμένει τις εξελίξεις ως προς τα κορυφαία πόστα των αρχών της κεφαλαιαγοράς μας.

Εδώ, το τοπίο είναι περισσότερο ”θολό” όχι μόνον ως προς τα πρόσωπα αλλά και ως προς το timing αυτών των αλλαγών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τοποθετήσεις έγιναν με την τυπική έστω ”σφραγίδα” της επιλογής τεχνοκρατικού management και αποδείχθηκαν αρκετά επιτυχημένες.

Σε άλλες, όχι μόνον υπήρξε απόλυτος κομματικός χρωματισμός στην τοποθέτηση, υπήρξε και παταγώδης… αποτυχία στην… πρακτική.

Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι στις περιπτώσεις εισηγμένων εταιριών, όπως και στην επιλογή προσώπων που θα έχουν θεσμικό ρόλο στην αγορά, οι επιλογές θα κριθούν άμεσα με αντανάκλαση στο… ταμπλό, οπότε χρειάζεται προσοχή και σύνεση, για να μην αρχίσουν τα ”όργανα” από νωρίς.

ΥΓ: Η αγορά αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να εξαντλήσει τα όρια της αξιοκρατίας στην τοποθέτηση νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την οποία έχει υποσχεθεί να αναβαθμίσει σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Ομοίως, αναμένεται ότι τυχόν αλλαγές στην ηγεσία του Χρηματιστηρίου, που άλλωστε υποτίθεται ότι είναι τελείως ιδιωτικό σήμερα, όποτε κι αν γίνουν, θα αφορούν πρόσωπα εντελώς άφθαρτα από την σκανδαλώδη περίοδο του 1999-2000, πρόσωπα με ισχυρό ΚΥΡΟΣ και αποδεδειγμένη ανεξαρτησία από τα ”τερτίπια” της πιάτσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v